Miten pukeutua oopperaan? Tyylikkäät tyylit

Miten pukeutua oopperaan? Tyylikkäät tyylit

Oopperailta on ainutlaatuinen tapahtuma. Ei joka päivä ole tilaisuutta olla näin lähellä upeaa musiikkia ja kauniita ääniä. Kulttuurin kanssa kommunikointi korkealla tasolla vaatii erityiset puitteet, joten oikea pukeutuminen on tärkeää. Tanssiaispuku, musta mini vai kenties naisten puku? Millainen asu olisi tervetullut oopperaan?

Sopiva pukeutuminen oopperaan – mitä kannattaa pitää mielessä?

Oopperan historia juontaa juurensa 1600-luvulle, samoin kuin oopperan pukukoodi. Alusta alkaen oli selvää, että tällaiseen tapahtumaan on pukeuduttava poikkeuksellisesti. Naisten pukeutuminen oopperaan on aina ollut tyylikästä, ylellistä ja aikakauden mukaan räätälöityä. Sifonkiset iltapuvut, valkoiset hansikkaat ja etouettes ovat elementtejä, jotka usein yhdistetään oopperayleisöön. Miltä se näyttää nykyään? Miten oopperaan kannattaa pukeutua, jotta ei tee muotivirhettä?

mitä pukeutua oopperaan

Kannattaa muistaa, että:

  • Ooppera ei ole sama kuin ooppera. Joillakin esityksillä on erityisasema ja siksi oma pukukoodinsa. Vaadittava vaatetus kannattaa varmistaa, ja nämä tiedot löytyvät kutsusta tai lipusta.
  • Kunnioita ennen kaikkea. Oopperatalo on erityinen paikka, ja tämä on osoitettava oikeanlaisella pukeutumisella. Pukeutumisen on oltava siistiä, esteettisesti miellyttävää ja elementtien on toimittava yhteen.
  • Oopperaan pukeutumisen tulisi olla eleganttia ja jopa tyylikästä. On kuitenkin tärkeää muistaa löytää kultainen keskitie. Rentoja vaatteita ei todellakaan suositella. Hienostunut mutta hillitty eleganssi on suositeltavaa.
  • On hyvä ottaa huomioon sisätilojen lämpötila ja ottaa mukaan tyylikäs päiväpeitto. Myös päällysvaatteiden tulisi sopia tyyliin. Takki voidaan korvata takilla, bleiserillä tai takilla vuodenajasta riippuen.
  • Miten minun pitäisi pukeutua oopperaa varten balettiin? Tähän kysymykseen olisi sovellettava samanlaisia kriteerejä. Tässäkin tapauksessa paljon riippuu tapahtuman arvosta ja pukukoodin vaatimuksista.

Mitä pukeutua oopperaan?

Oopperaan sopiva mekko on erittäin hyvä valinta. Cocktail-leikkaus toimii täällä hyvin, samoin kuin hieno maxi-leikkaus tyylikkäästä kankaasta. Naisten juhlava puku on myös hyvä idea, johon voi pujotella joitakin rentoja asusteita. Kannattaa myös muistaa, että oopperaan pukeutuminen on hieman erilaista kuin teatteriin pukeutuminen. Jälkimmäisessä tapauksessa paljon riippuu esityksen luonteesta, kun taas ooppera on erittäin arvostettu tapahtuma.

Kun etsit ideoita siitä, miten pukeutua oopperaan, valokuvista löytyy monia suosittuja tyylejä. Tyylikäs iltapuku, hienostunut puku tai jopa tyylikäs haalari ovat ihanteellisia vaihtoehtoja tähän erityiseen iltaan.

Pukeutuminen oopperaa varten

Pukuoopperaa varten on lähes aina ensimmäinen valinta. Miksi? Se on itsestään selvää! Mekko on tyylikäs, mukava, parantaa tunnelmaa ja korostaa naisellisuutta. Nykyään mekon ei tarvitse olla tanssiaismekko, ellei jokin erityistilanne sitä vaadi. Mikä mekko oopperaan on siis sopiva?

mikä mekko oopperaan

Kannattaa valita maksimipituus, joka korostaa eleganssia, ja valita laadukkaita kankaita. Georgetti, silkki, tylli hillityissä, yksivärisissä väreissä. Polvipituinen cocktail-mekko voi myös olla hyvä idea , mitä pukea oopperaan. Mustan, laivastonsinisen ja harmaan lisäksi siinä voi olla pastelliväri, joka sopii yhteen muun vaatekaapin kanssa.

Muotoilu hameen kanssa

Hame oopperaan ei myöskään ole huono vaihtoehto, lähinnä siksi, että se antaa sinulle mahdollisuuden valita sopivan “yläosan”. Pukeutuminen oopperaan hameen kanssa on loistava vaihtoehto. Prinsessaleikkaus on tervetullut, ja siihen sopii tyylikäs pusero, jossa on röyhelöitä tai solmio kaulassa. Yksinkertainen paita lyhyemmän, tyylikkään bleiserin tai takin kanssa toimii myös hyvin. Polvipituinen lyijykynähame, jossa on hienostunut “yläosa”, on myös vastaus kysymykseen, mitä laittaa oopperaan.

miten pukeutua oopperaan kuvia

Tarkista: Miten pukeutua teatteriin? Elegantteja tyylejä kesään ja talveen

Miten pukeutua oopperaan kesällä?

Kesäkauden ooppera-asujen suunnittelussa on otettava huomioon ulkonäön lisäksi myös mukavuus. Liian tiukka, huonosti istuva asu voi pilata tämän kauniin musiikkitapahtuman. Miten pukeutua oopperaan kesällä, jotta näytät houkuttelevalta ja tunnet olosi mukavaksi? Vaihtoehtona mekolle voi olla tyylikkään tyylikäs haalari, joka on valmistettu “virtaavasta” materiaalista.

mitä pukeutua oopperaan

Suotavia värejä ovat musta, grafiitti sekä tummanpunainen tai vihreä. Muotoilua voi piristää asusteilla, esimerkiksi helmikaulakorulla ja korvakoruilla. Oopperaan sopiva tyyli tarkoittaa myös sopivia jalkineita, tässä tapauksessa korkokenkiä tai pumppuja. Hillitty ketjukäsilaukku on täydellinen täydennys.

Mitä pukeutua oopperaan talvella?

Talvinen stailaus vaatii enemmän vaivaa ja luovuutta. Miten pukeutua oopperaan talvella? Hienon puvun kanssa voit käyttää sukkahousuja, jopa paksumpia, mutta laadukkaasta materiaalista valmistettuja. Aurasta huolimatta saappaat tai saappaat kannattaa korvata korkokengillä tai korkokengillä ja täydentää oopperan savoir vivre. Nyt on myös hyvä aika tyylikkäälle puvulle, mutta hillityissä väreissä ja ilman kuvioita.

miten pukeutua oopperaan talvella

Oopperamekko talvisessa ympäristössä on myös sopiva asu. Tarvitset vain lämpimän ja tyylikkään vaatteen sekä vaatimattoman mutta muodikkaan kirjekuorilaukun. On tärkeää, että kaikki vaatekappaleet sovitetaan taitavasti yhteen, jotta olo on muodikas, mukava ja paikallaan. Talvisen ooppera-asun on oltava tyylikäs, mutta myös lämmin ja mukava. Kun täydennät oopperavaatekaappia, pidä mielessä oma mukavuutesi, mutta myös kunnioitus tätä erityistä paikkaa ja esiintyviä taiteilijoita kohtaan.

Millaiset kengät oopperaan?

Oopperaillan kenkien tulisi olla tyylikkäät ja sopia muuhun asuusi. On parasta valita kengät, joissa on korkokengät tai korkokengät, jotta koko asu saisi lisää eleganssia. Suosituimpia malleja ovat mustat korkokengät tai korkokengät, jotka sopivat useimpien iltapukujen kanssa. Kun valitset kenkiä illanviettoon oopperassa, kannattaa kiinnittää huomiota niiden leikkaukseen ja väriin – klassiset mustat korkokengät ovat aina hyvä valinta, mutta kannattaa valita myös nude- tai lihanvärisiä malleja, jotka tuovat optista pituutta sääriisi.

On myös tärkeää, että kengät ovat mukavat ja tukevat, sillä et halua keskeyttää iltaa jalkakipujen tai kävelyongelmien vuoksi. Kannattaa myös muistaa, että oopperaillan kengät on syytä pitää samantyylisinä muun asun kanssa, ja liian ekstravagantit tai urheilulliset mallit on parempi jättää toiseen tilaisuuteen.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti