Miten pukeutua teatteriin? Tyylikkäät tyylit kesällä ja talvella

Miten pukeutua teatteriin? Tyylikkäät tyylit kesällä ja talvella

Vielä kymmenkunta vuotta sitten teatteriin meneminen illalla liittyi väistämättä tyylikkääseen mekkoon tai illallistakkiin. Nykyään on varaa vähemmän muodollisiin, mutta silti tyylikkäisiin asuihin. Mitä siis pukea päälleen teatteriin mentäessä? Nykyään teatteriin pääsee yleensä helposti, joten voit luopua juhlapuvusta ja korvata sen tyylikkäällä lookilla. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä teatteriin pukeutumiseen, jotta voit valita tyylin ja välttää sosiaaliset virheet.

Miten pukeutua teatteriin? Perussäännöt

Pitkä, pallomekko, korkeat korkokengät ja pitkät hansikkaat ovat asu, jota pidettiin aikoinaan välttämättömänä teatteriin mentäessä. Nykyään teatterien auloissa vallitsevat rennommat ja mukavammat tyylit. Teatteriin pukeutumisessa on hyvä pitää asiat yksinkertaisina ja välttää liiallista tyylikkyyttä. Ylenpalttisesti koristeltu puku tai levenevä mekko ei välttämättä sovi tämäntyyppiseen menoon.

miten pukeutua teatteriin

On parasta valita yksinkertaisesti tyylikäs pukeutuminen. Live-esiintyminen on silti erityinen tapahtuma, joka vaatii jotain muutakin kuin arkipukeutumista. On tärkeää välttää äärimmäisyyksiä. Tyylin ei pitäisi olla liian tyylikäs, mutta ei myöskään huolimaton ja arkinen.

Miten pukeutua teatteriin kesällä?

Kesä on aikaa, jolloin teatteriin pukeutuminen on helpointa. Ulkovaatetta ei tarvita, vaikka jos esitys päättyy myöhään, kannattaa ottaa mukaan fiksu trenssi. Mitä tulee väreihin, kannattaa valita hillittyjä värejä – beigeä tai ruskeaa. Teatteriin on helpointa valita oikea tyyli, kun keskitytään mekkoihin. Pitkähihainen cocktail-mekko on paras vaihtoehto.

mitä pukeutua teatteriin

Kevyestä materiaalista valmistettu pitkä hame on myös hyvä valinta. Yhdistä siihen tyylikäs pusero tai yksinkertaisesti valkoinen paita. Vaikka ulkona on kuuma, teatterissa voi olla hieman viileää. Tällöin klassinen neuletakki tai takki on paras valinta. Kun mietit teatteriin sopivaa tyyliä kesällä, varvastossut ja rennot sandaalit on hylättävä. Täyteläiset jalkineet, kuten ballerinat, pumput tai tyylikkäät korkokengät, ovat paljon parempi valinta.

Miten pukeutua teatteriin talvella?

Kun mietit pukeutumista teatteriin talvella, sinun on otettava huomioon päällysvaatteet, joiden tulisi sulautua muuhun asuusi. Tänä iltana untuvatakki kannattaa jättää kotiin ja korvata se tyylikkäällä takilla tai turkiksella. Alhaisista lämpötiloista huolimatta teatteriin lähtiessä kannattaa pukeutua midi- tai maksimekkoon, jossa on peittävä kaula-aukko. Klassisen leikkauksen kangashousujen ja tyylikkään puseron yhdistelmä voi olla mielenkiintoinen ehdotus. Asuun voi yhdistää veluuritakin tai tyylikkään bleiserin.

mitä pukeutua teatteriin

Kenkien osalta paras valinta ovat tietysti saappaat tai saappaat. Yhdistä ilta-asuun tummat sukkahousut. Kun stailaat talvella teatteriin, farkut kannattaa jättää kotiin. Farkut ovat loistavat housut, mutta teatteria varten kangasmallit, joissa on merkitty mansetti, ovat parempia.

Miten pukeutua musiikkiteatteriin ja oopperaan?

Ilta oopperassa tai musiikkiteatterissa vaatii hieman hienomman asun. Midi- tai maxipituinen cocktail-mekko sopii parhaiten tämäntyyppiseen retkeen. Hieno vaihtoehto on käyttää hieman kimallusta asusteissa tai valita kangas, jossa on herkkää brokadia. Musiikkiteatteriin tai oopperaan tyylikäs haalari takilla voi olla mielenkiintoinen asu.

miten pukeutua musiikkiteatteriin

Myös klassisten housujen yhdistelmä tyylikkään puseron tai paidan kanssa on hyvän maun mukainen. Hameista pitäville naisille hyvä ratkaisu on korvata housut pitkällä kynähameella. Viimeistele look korkeakorkoisilla kengillä ja asusteilla, kuten vaatimattomalla kytkinlaukulla ja hienovaraisilla kulta- tai hopeakoruilla. Voit myös lisätä ooppera-asuusi huivin tai huivin.

Mitä asusteita minun pitäisi käyttää teatteriin?

Tyylikäs pukeutuminen teatteriin edellyttää oikeiden asusteiden valitsemista, jotta erityinen ilta saisi lisäarvoa. Tänä päivänä on parempi jättää iso käsilaukku pois ja korvata se pienellä clutch-laukulla tummissa väreissä.

mitä pukua käyttää teatteriin

Asusteista puheen ollen, älä unohda koruja. Jos tyyli on räikeä, kannattaa valita maltti yksinkertaisen ketjun ja korvakorujen muodossa. Jos haluat hillitymmän ilmeen, valitse koristeellinen rintakoru yhdessä tyylikkään rannekorun kanssa. Tärkeintä on pitää tyyli maltillisena ja korostaa vain yhtä elementtiä.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti