Miten rypistää verhot teipillä ja ilman teippiä?

Miten rypistää verhot teipillä ja ilman teippiä?

Kaunis ja mielenkiintoinen ikkuna-asetelma on jokaisen naisen ylpeys. Oikein ripustetut verhot ovat täydellinen lisä mihin tahansa huoneeseen. Harva kuitenkin osaa rypyttää kankaan niin, että siitä tulee näyttävän näköinen. Jos haluat luoda täydellisen täydennyksen sisustukseesi, sinun on ensin selvitettävä, miten niistä tehdään upeita.

Jokainen kotirouva haluaa verhojensa olevan ainutlaatuiset, joten hän pyrkii varmistamaan, että niissä on oikea rypytys, jotta ne näyttävät hyvältä. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat luomaan tyylikkään ikkuna-asettelun.

Miten rypyttää verhot teipillä askel askeleelta?

Nykyään käytetään erilaisia ikkunoiden sisustustyylejä, klassisesta moderniin. Mutta mikä on salaisuus tehdä tällainen koristelu oikein, jotta se vastaa kotitalouden odotuksia? Ratkaisu on hyvin tehty verhon rypytys. Se, miten kangas järjestetään, riippuu käytetystä teippityypistä. Jokainen järjestää laskokset eri tavalla ja jopa samalla kankaalla voi luoda erilaisen ilmeen. Järjestely riippuu myös ikkunan koosta ja sisustuksen luonteesta. On myös tärkeää muistaa ostaa oikean levyinen kangas, niin saat sen, mistä unelmoit.

miten rypistää verhot nauhalle

On tärkeää miettiä ensin , miten verhot rypytetään nauhalla, sillä lopputulos riippuu siitä. Tässä ovat vaiheet verhojen ripustamiseen oikein:

  • sido kaksi narua kankaan toiselle puolelle niin, että ne muodostavat solmun,
  • rypytä kangasta, kunnes laskokset antavat halutun vaikutelman,
  • sido lopuksi ikkunakoristeen toiselle puolelle loput kaksi narua.

Näin toimimalla varmistat, että verho näyttää asianmukaiselta verhotangossa ja luo lisäksi mukavan tunnelman.

Mitä muita tapoja rypyttää verhot?

Edellä mainitun menetelmän lisäksi, jossa nauhaan tehdään laskoksia, on olemassa neljä tehokkaampaa rypytysmenetelmää. Niiden tekemiseen kannattaa valmistautua hyvin, sillä kaikki riippuu kankaan tyypistä, siitä, onko siinä kuvioita ja mikä on sisustuksen luonne.

miten rypyttää verhot

Muita tapoja nykyaikaisen verhon rypyttämiseen ovat:

  • aaltonauhalla, tämä on uusi tapa, joka edellyttää sopivan kiskoverhotangon käyttöä, ja sen etuna on, että välilehdet pysyvät muodossaan myös liikkuessa,
  • läpivienneillä, joita voidaan käyttää mieluiten putkiverhokiskossa,
  • vastakkain, ja tämä tarkoittaa, että kielekkeet ovat pysyviä eivätkä niiden asento muutu edes pesun jälkeen,
  • kannattimilla, jolloin ne ommellaan verhoon, mutta tämä on vähiten suosittu tapa, koska kankaan kohdistus ei ole riittävä.

Se, mitä tapaa käytät, vaikuttaa ulkonäköön ja siihen, miten kangas toimii käytössä.

Kuinka paljon rypytysverhoa pitää käyttää, jotta se asettuu hyvin?

Kangasta valittaessa on huolehdittava siitä, ettei se ole liian pitkä tai liian lyhyt. Tärkeää on myös päättää, tuleeko sen olla esimerkiksi ikkunalaudalle vai lattialle asti. Kun ongelmana on kuitenkin se, kuinka paljon verhoa rypytystä kohden tarvitaan, kannattaa aloittaa mittaamalla verhotangon leveys. Kun kyseessä on kaksinkertainen päällekkäisyys, sinun on kerrottava mittaus kahdella.

Jos kankaaseen halutaan kuitenkin enemmän rypytystä, kerro se kertaa 2,5 tai jopa 3, riippuen siitä, millaisia laskoksia haluat. On myös tärkeää laskea mukaan sivut, jotka saumataan verhon tasoittamiseksi.

kuinka monta verhoa pitää rypistää

Kuten näet, kankaan valinta, oikeat mitat ja hyvä rypytys ovat avain ikkunan ja siten myös sisustuksen tyylikkääseen ulkonäköön. Sovitetun verhon tekeminen on kovaa työtä, jonka voi antaa ompelijan tehtäväksi. Kaikkien näiden vaiheiden noudattaminen varmistaa, että talon jokainen rouva on tyytyväinen ja hymyilee, ja hyvin tehty verho kestää monta vuotta.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo