Minkä takin valita lyhyelle henkilölle?

Minkä takin valita lyhyelle henkilölle?

Lyhyillä ihmisillä saattaa olla sellainen käsitys, että takki on vaatetyyppi, joka ei palvele heitä. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Oikean leikkauksen, pituuden ja värin ansiosta takista voi nauttia kuka tahansa. Seuraavassa on vinkkejä, joiden avulla lyhyt ihminen voi valita tyylikkään ja vartalonmyönteisen takkimallin.

Minkä leikkauksen takki sopii lyhyelle ihmiselle?

Lyhyen ihmisen on hyvä muistaa, että hän voi antaa itselleen huomattavan vapauden takin leikkauksen valinnassa. On tärkeää, että takki täyttää seuraavat kriteerit materiaalin, kuvioiden tai pituuden suhteen. Se, onko valittu takki trenssitakki vai puolihimmeä takki, on toissijainen seikka. Jokainen siro nainen voi löytää takkimalleja, jotka ovat sekä muodikkaita että vartaloa imartelevia.

millainen takki sopii lyhyelle henkilölle

Takin leikkausta valittaessa kannattaa seurata tähtiä punaiselta matolta. Eva Longoria tai Shakira ovat molemmat lyhyitä ja moitteettomasti tyyliteltyjä tähtiä. Shakira nähdään usein mustassa polvipituisessa takissa, jota koristavat samanväriset hennot hapsut. Tähti valitsee myös turkistakit. Eva Longoria puolestaan rakastaa yksinkertaista mustaa nilkanmyötäistä takkia. Lyhytkin ihminen voi siis silti näyttää trendikkäältä.

Minkä materiaalin takki pitäisi valita?

Lyhyille ihmisille tarkoitetun takintulisi olla laadukasta materiaalia. Toinen keskeinen tekijä tässä on kankaan rakenne. Jos olet lyhyt, voit hullutella hieman kuvioiduilla, karvaisilla tai hapsuisilla kankailla.

Kun valitset takkia, varmista kuitenkin, ettei se ole monivärinen. Esimerkiksi edellä mainittu Eva Longoria valitsee yksinkertaisen valkoisen takin, jossa on hieman pörröinen materiaali. Avaimia, jotka lyhyen ihmisen on pidettävä mielessä takkia valitessaan, on siis kaksi. Valitun ratkaisun rakenne ja yksivärisyys ovat tärkeitä.

lyhyille ihmisille tarkoitetut takit

Mikä takki lyhyille naisille – väri ja koristeet

Lyhyen pituuden kanssa ei kannata kokeilla värejä ja koristeita. No, klassisen väriset takit näyttävät hyvältä. Lyhyen henkilön takki voi olla värillinen seuraavasti:

  • beige
  • musta
  • harmaan sävyt
  • puuterimaiset, pastellivärit (esim. minttu, puuteriroosa)
  • voimakkaat värit, jos väri on tasainen
  • katutakki, joka on koristeltu laastareilla

Kun henkilö päättää valita voimakkaamman värin, on tärkeää, että takki ei ole koristeltu kuvioilla ja että väri on yhtenäinen. Esimerkiksi solmiovärjätty takki ei sovi lyhyelle henkilölle.

Minkä pituinen takki lyhyelle henkilölle?

Lyhyen henkilönkannattaa valita takki, jonka pituus ulottuu reiden puoliväliin, korkeintaan polvipituinen. Tällainen pituus antaa keveyttä ja korostaa siluetin mittasuhteita täydellisesti. Valitsemalla pitkän, nilkkapituisen takin lyhyt ihminen saa siluettinsa näyttämään raskaalta ja massiiviselta. Lisäksi tällainen takin pituus saa henkilön näyttämään useita senttejä lyhyemmältä.

minkä pituinen takki lyhyelle henkilölle

Millainen takki lyhyelle tytölle?

Lyhyt nainen voi lisäksi valita takin, jossa on puoliympyrän muotoinen leikkaus. Tämä ratkaisu on ollut muodissa jo vuosia. Retromalleista myös rinnan alta leikatut takit toimivat hyvin. Molemmat ovat ajattomia, toistuvia trendejä. Tämäntyyppisten asusteiden lisäksi lyhyen naisen kannattaa valita takit, joissa on suora leikkaus.

Kannattaa myös välttää ostamasta takkeja teinityttöjen mallistosta. Lyhytkasvuisuus ei ole mikään syy olla valitsematta pienempiä kokoja naisten linjoilta. Lyhyelle tytölle tarkoitettua takkia on hyvä piristää korkokengillä korotuksen tehostamiseksi.

mikä takki lyhyelle tytölle

Millainen takki lyhyelle miehelle?

Lyhyen miehen kannattaa myös välttää nuorekkaiden linjojen takkien ostamista. Valittavana on useita erilaisia takkityylejä, kuten trenssi tai lätäkkö, joita hän voi menestyksekkäästi löytää miesten mallistoista. Takkityypistä riippumatta lyhyemmän miehen tulisi varmistaa, että kyseinen takki ulottuu ennen polvea.

Pituus, joka oikeuttaa miehen valitsemaan takin, joka ulottuu pakaroiden ohi (tai hieman pidemmälle), on hieman yli 170 cm ja alle. Pitkät takit ovat muodikkaita ja liittyvät vaatehistoriaan, joka liittyy sotahistoriaan (silloin miesten takit ulottuivat jopa nilkkoihin asti), mutta lyhyen miehen tulisi kuitenkin valita innovatiivisia, uudempia, lyhyempiä leikkauksia.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti