Miten pukeutua 5 asteen lämpötilaan? Ehdotuksia kylmän sään vaatteisiin

Miten pukeutua 5 asteen lämpötilaan? Ehdotuksia kylmän sään vaatteisiin

Kun lämpömittarin lämpötila alkaa laskea 5 celsiusasteeseen, monet ihmiset ihmettelevät, miten pukeutua niin, että he eivät tunne kylmää, mutta eivät samalla ylikuumene eri toimintojen aikana. Onko 5 astetta todella kylmä? Mitä vaatteita valita kävelyyn, pyöräilyyn tai juoksuun? Tässä artikkelissa yritämme vastata näihin ja muihin kysymyksiin, jotta voit nauttia lämpömukavuudesta tilanteesta riippumatta.

Onko 5 astetta kylmä?

5 celsiusastetta voidaan kokea kylmäksi, varsinkin kun sitä verrataan lämpiminä kuukausina esiintyviin korkeampiin lämpötiloihin. Kylmyyden tunteminen voi kuitenkin riippua monista tekijöistä. Yksilöllisillä mieltymyksillä, sääolosuhteilla, kuten tuulella tai kosteudella, ja ulkona suunnitelluilla aktiviteeteilla on suuri vaikutus siihen, miltä kylmyys tuntuu. Joillekin viileämpään ilmastoon tottuneille ihmisille 5 astetta voi olla miellyttävä, kun taas toisille se on huomattavan kylmä.

onko 5 astetta kylmä

5 astetta – miten pukeutua ja mitä pukea päälle?

Pukeutuaksesi sopivasti 5 asteen pakkasessa kannattaa noudattaa muutamia sääntöjä:

Kerrospukeutuminen

Pukeutuminen niin sanotulla “sipulipukeutumisella” tarkoittaa, että pukeudutaan useisiin vaatekerroksiin, jotka voidaan tarvittaessa riisua helposti. Näin voimme sopeutua muuttuviin olosuhteisiin. Kerrosten on istuttava hyvin, jotta ne pitävät meidät lämpiminä, mutta sallivat silti liikkumisen vapauden. Miksi kerrospukeutuminen on niin tärkeää? Koska sen avulla voimme säädellä kehon lämpötilaa tarpeen mukaan.

Materiaalit

Vaatteita valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota materiaaleihin, joista ne on valmistettu. Villa, fleece tai synteettiset kankaat hengittävät hyvin ja eristävät lämpöä. Esimerkiksi villa on luonnonmateriaali, joka pystyy erinomaisesti säätelemään kehon lämpötilaa, lämmittämään kylmänä ja viilentämään kuumana.

5 astetta miten pukeutua

Pään suojaus

Pipo ei ole vain muotiasuste, vaan ennen kaikkea käytännöllinen suoja kylmää vastaan. Suuri osa lämmöstä haihtuu pään kautta, joten on tärkeää suojata se asianmukaisesti. Pipoa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota sen materiaaliin ja leikkaukseen, jotta se on paitsi lämmin myös mukava.

Käsien ja jalkojen suojaaminen

Kädet ja jalat ovat erityisen alttiita kylmälle. Siksi kannattaa hankkia laadukkaat käsineet ja paksummat sukat. Ennen kaikkea saappaiden pitäisi olla vedenpitävät ja eristää hyvin kylmää vastaan.

Suojautuminen tuulelta

Tuuli voi olla hyvin petollinen. Vaikka lämpömittari näyttäisi 5 astetta, voimakas tuuli voi saada olon tuntumaan paljon kylmemmältä. Siksi on hyvä hankkia tuulensuojatakki tai hikipaita.

Esimerkkivaatekokonaisuuteen 5 aste en pakkasta varten voi kuulua mm. seuraavaa:

  • Hattu, joka suojaa päätä kylmältä.
  • Huivi tai savupiippu kaulan suojaamiseksi.
  • Takki lämmön säilyttämiseksi ja tuulelta suojaamiseksi.
  • Pusero tai fleecetoppi, joka antaa lisäeristystä.
  • Hengittävästä materiaalista valmistettu t-paita, joka pitää olosi mukavana.
  • Hengittävästä materiaalista, kuten softshellistä, valmistetut housut, jotka ovat kevyet ja mukavat.
  • Paksut, pitkät sukat, jotka suojaavat jalkojasi kylmältä.
  • Käsineet, jotka suojaavat käsiäsi kylmältä.
  • Säähän sopivat saappaat, kuten talvikengät tai vedenpitävät saappaat, jotka pitävät sinut mukavasti lämpimänä.

Muista, että vaatteiden lopullinen valinta riippuu yksilöllisistä mieltymyksistä ja siitä, mitä aiomme tehdä ulkona. Olipa kyse sitten kävelystä, juoksusta tai pyöräilystä, jokainen aktiviteetti vaatii asianmukaiset vaatteet.

Mikä takki 5 asteeseen?

Takin valitseminen 5 asteen pakkaselle riippuu siitä, mitä aiot tehdä. Jos olet menossa kävelylle tai töihin, kannattaa valita untuvatakki tai synteettisellä täytteellä varustettu takki, joka eristää hyvin lämpöä. Jos aiot harrastaa fyysistä toimintaa, kuten juoksua tai pyöräilyä, tuulelta suojaava mutta hengittävä softshell-takki on parempi valinta.

joka takki 5 astetta

On tärkeää, että takki on oikean pituinen – ei liian lyhyt, jotta se suojaa alaselkää, mutta ei myöskään liian pitkä, jotta se ei rajoita liikkumista.

Miten pukeutua pyöräilyyn 5 asteessa?

Pyöräily5 asteen pakkasessa edellyttää erityistä lähestymistapaa vaatetukseen. Ensinnäkin on tärkeää suojautua tuulelta, joka voi alentaa tuntuvaa lämpötilaa huomattavasti pyöräilyn aikana. Kannattaa hankkia kevyt takki ja housut. Niiden alle on hyvä laittaa ohut fleece- tai lämpöaktiivinen alusasu, joka eristää riittävästi.

miten pukeutua 5 asteen pyöräilyyn

Käsineet ja pipo ovat välttämättömät – vaikka ne tuntuisivatkin aluksi tarpeettomilta, muutaman minuutin ratsastuksen jälkeen arvostat niitä varmasti. Äläkä unohda oikeita, mieluiten vedenpitäviä kenkiä ja paksuja sukkia.

Mitä pukea päälle juoksuun, kun pakkasta on 5 astetta?

Juokseminen5 asteen pakkasessa edellyttää oikeanlaista vaatetusta lämpömukavuuden varmistamiseksi. Aluksi on hyvä hankkia lämpöaktiiviset alusvaatteet, jotka poistavat hikeä ja estävät kehoa ylikuumenemasta. Lisäksi on hyvä käyttää kevyttä takkia ja juoksuhousuja. On tärkeää, ettet pukeudu liian lämpimästi – kehosi lämpenee juostessasi, joten liian paksut vaatteet voivat saada sinut hikoilemaan.

miten pukeutua juoksemiseen 5 astetta

Käsineet ja pipo ovat välttämättömiä, kun juokset kylmemmällä säällä. Jos juokset pimeällä, muista myös heijastavat varusteet, jotka parantavat näkyvyyttäsi tiellä.

Yhteenveto

Pukeutuminen 5 celsiusasteen pakkasta varten vaatii jonkin verran valmistautumista ja muutaman keskeisen periaatteen huomioon ottamista. Muista kerrostua, valita oikeat materiaalit ja suojautua tuulelta. Näin voit nauttia ulkoilma-aktiviteeteista murehtimatta kylmyyttä.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti