Miten pukeutua joogaan?

Miten pukeutua joogaan?

Joogan maailmassa on muutamia perussääntöjä, jotka koskevat pukeutumista joogatunnille. Ennen ensimmäistä tuntia on hyvä kysellä valitsemassasi paikassa, mutta useimmiten vastaus on, että pukeudu haluamiisi vaatteisiin, jotka eivät ole rajoittavia. Joskus on hyvä idea valita joogaan sopiva asu, jotta tunnet olosi itsevarmaksi ja mukavaksi harjoitellessasi.

Miten pukeudut joogatunnille?

Kun kerran juokset, treenaat kuntosalilla tai käyt jumppatunneilla, sinulla on todennäköisesti vaatekaapistasi kaikki joogaan tarvittavat vaatteet. Tietenkin, jos jooga on tekosyy ostaa itsellesi upouusi asu – täydellistä. Hyvin istuva asu joogaa varten on erinomainen alku upealle seikkailulle.

Miten pukeutua joogatunnille?

Leggingsit tai joogahousut

Joogalegginsit tai väljät housut – valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä. Leggingsit alkoivat hallita joogakenttää noin 10 vuotta sitten. Nyt niitä on käytännössä kaikkialla – eikä vain osana jooga-asua. On todennäköistä, että vaatekaapistasi löytyvät legginsit ovat täysin riittävät – kannattaa tarkistaa, että ne ovat joustavat ja että ne eivät ole liian läpinäkyvät harjoituksen aikana.

Testaa ne ottamalla vyötäröltä taivutettu ja alaspäin osoittava asento. Jos leggingsit pysyvät läpinäkymättömät, se on hienoa, muuten kannattaa hankkia uudet. Jos legginsit läpäisevät läpinäkyvyystestin, kannattaa myös varmistaa, että ne pitävät vatsan kurissa. Säärystimet, jotka liukuvat pois harjoituksia tehdessä, voivat olla todella häiritsevät. Kun harjoittelet, on tärkeää keskittyä joogaan eikä siihen, että yrität vetää legginsejä ylös kesken asennon.

Mitkä jooga leggingsit valita?

Joogapuserot

Kun joogaa harjoitellaan kotona, se voi olla mikä tahansa pusero. Mikä asu ryhmäjoogaan? On ehdottoman tärkeää valita pusero, joka ei luiskahda pään yli, kun teet taivutuksia. Löysä yläosa on tässä tapauksessa hyvin hankala. Joogapuseron on oltava istuva ja tarpeeksi pitkä, jotta se peittää vartalon kokonaan venytellessä. On myös tärkeää varmistaa, ettei se rullaa eri asentoja suorittaessa.

Lisäksi jokaiselle joogaa harrastavalle naiselle on pakko hankkia hyvät urheilurintaliivit. Rintaliivien tulisi olla tukevat ja kunnolla peittävät. Niiden ei tarvitse antaa jäykkyyttä ja tukea kuten juoksurintsikoiden, mutta niiden pitäisi pitää rinta paikallaan. Niiden on tietysti oltava myös mukavat, eivätkä ne saa rajoittaa liikkumista millään tavalla – kukaan ei pidä häiriötekijöistä joogaharjoituksen aikana. Kannattaa myös välttää rintaliivejä, joissa on kiinnitys takana, sillä monet jooga-asennot ovat selässä. Tällaisten asentojen aikana on parempi, ettei mikään jää kiinni selkään.

Mitkä joogapuserot kannattaa ostaa?

Joogakengät

Joogan suosio kasvaa vuosi vuodelta. Suosion kasvun myötä on tullut myös joogakenkien kysyntä. Vaikka monet harjoittelevat joogaa mieluummin paljain jaloin, oikeiden kenkien käyttämisestä on monia etuja.

Parhaat joogakengät korostavat joustavuutta sekä vaimennusta ja tukea. Tietenkin mukavuuden ja henkilökohtaisten mieltymysten tulisi ohjata valintaa. Hyvin istuvat jalkineet suojaavat jalkoja. Jopa niinkin hitaat ja harkitut harjoitukset kuin jooga sisältävät melkoisen osan jalkaterän ja nilkan vammoista.

Mitkä kengät joogaan?

Ennen kuin valitset jalkineet joogatunnille, kannattaa kokeilla useita tai jopa kymmeniä pareja, jotta voit valita parhaat. Markkinoilla on paljon erilaisia malleja, ja kannattaa valita sellaiset, jotka eivät rajoita nilkan, kantapään ja varpaiden liikkumista. Kengän tulisi toimia yhdessä jalkojesi kanssa.

Mikä asu joogaan riippuu tunnin tyypistä?

Aloitteleva joogaaja ei ehkä ymmärrä, että joogatyylejä on useita erilaisia. Joissakin tyyleissä keskitytään asentojen pitämiseen, kun taas toisissa keskitytään kiihdyttämiseen. Tunnin tyyli vaikuttaa merkittävästi siihen, minkälainen jooga-asu kannattaa valita.

Millainen asu joogaan?

Tyypillisesti aloittelijoille suunnatut joogatunnit ovat hatha- tai vinyasa-joogatunteja. Hathassa on hitaampi tahti, kun taas Vinyasa keskittyy enemmän liikkeeseen. Jotkin tunnit pidetään erityisen lämmitetyssä huoneessa, jonka tarkoituksena on saada aikaan hikoilua. Jos näin on, on hyvä valita nopeasti hikeä siirtäviä kankaita, jotka eivät jätä hikijälkiä, ja tiukasti istuvia joogashortseja tai leikattuja legginsejä. Kannattaa muistaa, että shortsit eivät saa olla liian lyhyet

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Urheilu