Minkä värisen hääpuvun valita vieraaksi?

Minkä värisen hääpuvun valita vieraaksi?

Häät ja vastaanotto ovat yleensä tärkein vaihe jokaisen morsiamen ja sulhasen elämässä. Tämä päivä vaatii pitkiä ja huolellisia valmisteluja, ja sen suunnittelu, miltä se näyttää, alkaa usein jo nuorena. Sillä kukapa ei oikeasti haaveilisi viettävänsä elämänsä kauneimman päivän pitkäaikaisten suunnitelmiensa mukaisesti?

Morsian ja sulhanen ovat häissään aina tärkeimpiä hahmoja – juuri heidän pitäisi olla kaikkien vieraiden huomion keskipisteenä. Minkä värinen hääpuku kannattaa valita, jotta päivän päähenkilö ei jäisi millään tavalla varjoon? Tässä on kaikki, mitä häävieraiden tulisi tietää pukukoodista!

Yksivärinen vs. ristiriita – tärkeimmät säännöt

Hääpuvun valitseminen ei ole, toisin kuin näyttää, lainkaan helppo haaste. Vaikka vaatemarkkinoilla on todella laaja valikoima vaihtoehtoja sekä värien että leikkaustyyppien suhteen – on olemassa muutama perussääntö, jotka rajoittavat valinnanvaraa. Minkä väriset hääpuvut ovat kiellettyjä ja miksi sääntö on olemassa?

Valkoisen mekon väri häihin – onko se hyvä valinta?

Ennen kaikkea jokaisen häihin kutsutun naisen tulisi hylätä valkoinen väri heti alusta alkaen. Miksi? Vastaus on hyvin yksinkertainen: valkoinen on varattu morsiamelle. Tämä on hänen päivänsä, ja hänen pitäisi tuntea itsensä tähdeksi – kutsutun valintaa valkoiseksi puvuksi voidaan pitää valtavana kömmähdyksenä ja epäkohtelias käytös vastanaineita kohtaan. Myöskään valkoista lähellä olevat värit eivät välttämättä ole oikea valinta – beigen ja ecru sävyt olisi jätettävä morsiamelle ja hänen äidilleen, sillä nykyään hääpukuja on saatavilla myös näissä väreissä.

Musta hääpuku – hitti vai huti?

Entä mikä on tilanne mustan kanssa? Onko musta hääpuku hyvä valinta? Myönnettäköön, että tämän värimaailman käyttäminen hääjuhlissa on edelleen kiistanalainen aihe, mutta vuosien varrella mustia asuja koskevat pukukoodisäännöt ovat varmasti lieventyneet. Jos kuitenkin päätät pukeutua mustaan pukuun, on hyvä idea kontrastoida se hillityillä asusteilla. Kultaiset korut, värikäs käsilaukku, iltameikki tai kultaiset tai punaiset korkokengät ovat kaikki sopivia.

Mitkä ovat trendivärit hääpuvuissa?

Hääpuku häääidille – parhaat valinnat

Vaikka hääpäivä ja hääjuhla ovatkin epäilemättä hääparin tärkeimmät tapahtumat, on syytä muistaa, että myös hääparin vanhemmat kokevat kovasti uuden vaiheen lastensa elämässä. Vaikka isillä ei ole kovin suuria ongelmia hääasun valinnassa, kauniimmalla sukupuolella on paljon vaikeampi tehtävä. Minkä värinen hääpuku äidille on paras?

Häämammalle sopivat parhaiten hillittyjen värien luomukset. Tässä ovat parhaat värivalinnat:

  • beige,
  • sinisen, vaaleanpunaisen ja vihreän pastellisävyt,
  • harmaa,
  • violetti,
  • koralli,
  • punaruskea,
  • pullonvihreä.
Minkä värinen hääpuku äidille?

Luomuksen valitseminen todistajalle – hääpuvun leikkaus ja väri hääjuhlaan

Jos hääpuvun valitseminen morsiamelle on melkoinen haaste, niin varmasti myös todistajalle tarkoitetun luomuksen valitseminen on yhtä vaikeaa. Henkilö, joka toimii häissä todistajana, on toiseksi tärkein hahmo heti morsiamen ja sulhasen jälkeen. Myös vieraiden katseet kohdistuvat häneen, joten luomuksen valintaprosessi voi jatkua ikuisesti. Siksi kannattaa tietää muutama tärkeä yksityiskohta, jotka varmasti helpottavat todistajan valintaa tilaisuuteen sopivan täydellisen mekon suhteen:

  • leikkaus on tärkeä – todistajan puvun tulisi olla juhlallinen ja arvokas. Tyylikkään cocktail-mekon sijaan pidempi iltapuku on paljon parempi valinta.
  • vähemmän on enemmän – hyvin valittu elegantti mekko ja hienot koruasusteet riittävät. Morsiusneitojen tulisi välttää syviä kaula-aukkoja tai tiukasti istuvia mekkoja.
  • puvun väri riippuu yleensä monista tekijöistä – seremonian luonteesta ja morsiusparin suunnitelmista aina siihen vuodenaikaan, jolloin häät pidetään. On kuitenkin suositeltavaa hylätä kirkkaat, voimakkaat värit, jotka saattavat varjostaa päivän päähenkilöä.
Puvun värit häitä varten

Värit ja vuodenajat eli mitkä ovat trendivärit hääpuvuissa?

Kun valitset täydellistä asua häihisi, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mihin vuodenaikaan vihkiminen sijoittuu. Minkä väriset mekot syksyn häihinja mitkä sävyt kesällä ovat paras valinta? Toimiiko laivastonsininen hääpuku hyvin talvella? Jokaiseen vuodenaikaan liittyy täysin erilaisia värejä. Ympäri vuoden löytyy kultainen hääpuku – vaikka se ei olekaan yksi yleisimmistä valinnoista, niistä ei todellakaan ole pulaa tanssilattioilla.

Kevään ja kesän hääpuvun värit

Kevään ja kesän häissä on usein pastellivärejä. Silloin luomuksia vaalean vaaleanpunaisen, vihreän ja sinisen sävyissä – punaiset tai ruskeat ovat harvinaisempia.

Puvun värit syksyn häihin

Syksy on vuodenaika, jolloin tummemman väriset puvut hallitsevat usein häätanssilattioita: Pullonvihreä, viininpunainen tai laivastonsininen ovat syysjuhlien suosikkivärejä.

Puvun värit talven häihin

Talvella naiset valitsevat yleensä harmaan tai mustan sävyjä, mutta myös hillityistä punaisista tai vihreistä sävyistä ei ole pulaa.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti