12 astetta – miten pukeutua? Rento ja juoksuvaatteet

12 astetta – miten pukeutua? Rento ja juoksuvaatteet

Naiset miettivät usein, mitä pukea päälleen näyttääkseen muodikkaalta ja tunteakseen olonsa mukavaksi eri sääolosuhteissa. Ja juuri yksi tällainen dilemma on 12 asteen lämpötila. Ensi silmäyksellä se saattaa vaikuttaa jo lämpimältä, mutta oletko varma? Mietitkö, mitä kenkiä käyttää 12 asteen pakkasessa tai miten pukeutua juoksemiseen tässä lämpötilassa? Tässä muutamia vinkkejä.

Onko 12 astetta lämmintä?

Monille meistä 12 astetta kuulostaa mukavalta, varsinkin kylmän talven jälkeen. Mutta onko 12 astetta lämmintä? Itse asiassa se on viileämpi lämpötila, joka edellyttää puseron tai kevyen takin käyttämistä. Aamulla tai illalla tämän lämpötilan vallitessa voi olla melko viileää, joten on aina hyvä pitää käsillä jotain lämpimämpää.

Kun mietit, mitä pukea päällesi, kun pakkasta on 12 astetta, muista muutama perussääntö. Ensimmäinen ja tärkein: pukeudu kerrospukeutumiseen. Tämä voi olla esimerkiksi kevyen puseron, puseron ja takin yhdistelmä. Tällaisessa tyylissä voit helposti sopeutua päivän aikana vaihtuvaan lämpötilaan. Materiaalit, kuten puuvilla tai villa, ovat ihanteellisia, sillä ne pitävät hyvin lämpöä.

Mitä pukea päälle, kun on 12 astetta lämmintä?

12 astetta on lämpötila, joka voi olla harhaanjohtava. Se ei ole enää kylmää, mutta ei voida myöskään puhua todellisesta keväästä tai alkusyksystä. Miten siis koostat asun tähän auraan? Aluksi kannattaa valita kerrospukeutuminen. Pohjana voi olla pitkähihainen, jonka päälle kerrostetaan pusero tai kevyt villatakki. Jos aiot viettää päivän ulkona, mukana kannattaa olla myös kevyt takki tai parka tuulelta suojaamiseksi. Farkut tai muut paksumpaa materiaalia olevat housut sopivat hyvin yhteen muun asun kanssa ja pitävät sinut mukavana ja lämpimänä.

miten pukeutua 12 astetta

Lisää huivi tai huivi – ei vain suojaavana kappaleena vaan myös muotiasusteena. Tärkeintä on joustavuus – voit lisätä tai poistaa kerroksia sen mukaan, nouseeko tai laskeeko lämpötila päivän aikana. Näin olet valmis sään vaihteleviin oikkuihin, jotka usein yllättävät sinut 12 asteen lämpötiloissa.

Muutamia vinkkejä siitä, mitä vaatekaapissasi kannattaa olla 12 asteen lämpötiloja varten:

  • Kevyt takki tai parka: Suojaa tuulelta ja yllättäviltä sateilta.
  • Pusero tai villatakki: Sopii hyvin pitkähihaisen puseron päälle.
  • Farkut tai housut, joissa on paksumpaa materiaalia: Tarjoavat mukavuutta ja ylimääräisen suojakerroksen kylmää vastaan.
  • Puolikengät tai saappaat: Monipuoliset jalkineet, jotka sopivat moneen tyyliin.
  • Huivi tai huivi: Muodikas asuste, joka voi myös suojata kylmältä.
  • Hattu ja hanskat: Jos palelet helposti, nämä kannattaa pitää mukana.

Mikä on paras takki 12 asteeseen?

Kun lämpömittari näyttää 12 astetta, sopivasta takista tulee olennainen osa vaatekaappiamme. Mutta mikä takki on paras tähän lämpötilaan? Tässä muutama ehdotus. Ensinnäkin kannattaa harkita siirtymätakkeja. Ne eivät ole yhtä paksuja kuin talvitakit, mutta ne tarjoavat riittävän suojan kylmemmältä ilmalta. Bomber-takit tai kevyet parka-takit ovat hyvä vaihtoehto. Jos pidät tyylikkäämmästä tyylistä, myös trenssi tai sotilastyylinen takki voi olla vaihtoehto. Tällaisten takkien etuna on myös niiden monipuolisuus – ne sopivat niin farkkujen kuin tyylikkäämpienkin tyylien kanssa.

joka takki 12 astetta

On tärkeää, että 12 asteen takki on valmistettu materiaalista, joka on hengittävä mutta suojaa silti tuulelta. Äläkä unohda toiminnallisuutta – kannattaa, jos takissa on taskuja, joihin voit säilöä kädet tai pienet tavarat. Kun valitset takkia, kiinnitä huomiota sen pituuteen. Lyhyemmät mallit ovat ihanteellisia, jos aiot olla aktiivinen, kun taas pidemmät takit suojaavat sinua paremmin kylmältä.

Mitkä kengät valita 12 asteen pakkaselle?

Keskeinen kysymys on: mitkä kengät 12 asteeseen sopivat? Tällaiset lämpötilat edellyttävät, että valitsemme kengät, jotka eivät ole vain tyylikkäitä vaan myös toimivia ja säänmukaisia. Tässä on muutamia ehdotuksia ja vinkkejä siitä, millaiset jalkineet kannattaa valita tällaisissa lämpötiloissa. Ennen kaikkea mukavuus on avainasemassa. Jalkasi eivät hikoile liikaa tällaisessa säässä, mutta emme myöskään tarvitse paksua eristystä kuten talvikengissä. Ihanteellisia olisivat mm:

  • Puolikengät: Tyylikkäät ja mukavat, ne sopivat useimpiin tyyleihin. Niitä voi käyttää niin housujen kuin hameiden tai mekkojenkin kanssa.
  • Saappaat: Suojaavat jalkojasi paremmin ja ovat ihanteelliset hieman viileämpinä päivinä.
  • Lenkkarit: Ihanteelliset urheilullista tyyliä arvostaville. Ne tarjoavat mukavuutta koko päiväksi, olipa kyse sitten kävelystä puistossa tai shoppailusta kaupungissa.
  • Nahkaiset mokkasiinit: Niille, jotka arvostavat eleganssia. Nahka antaa jalkojesi hengittää ja suojaa samalla kylmältä.
joka kengät 12 astetta

Kun mietit, mitä kenkiä käytät, kannattaa kiinnittää huomiota niiden materiaaliin. Luonnonnahka on aina hyvä valinta, mutta monet valitsevat myös synteettisiä materiaaleja, joita on helppo hoitaa. Valitsitpa mitä tahansa, varmista, että kenkäsi ovat ennen kaikkea mukavat ja sopivat elämäntyyliisi ja päivittäisiin aktiviteetteihisi. Olipa kyse sitten kävelystä, lenkistä tai päivästä toimistossa, oikeat jalkineet saavat sinut tuntemaan olosi itsevarmaksi ja mukavaksi kaikissa tilanteissa.

Miten pukeutua juoksemiseen 12 asteessa?

Juokseminen 12 asteessa on monille juoksijoilletodellinen nautinto. Lämpötila on tarpeeksi viileä, jotta ei ole liian kuuma, mutta samalla se ei ole niin kylmä, että joutuisit pukemaan päällesi useita vaatekerroksia. Tärkeintä on kuitenkin, että sinulla on oikeanlainen asu, joka pitää sinut mukavana ponnistelujen aikana.

Aluksi kannattaa panostaa pitkähihaiseen T-paitaan, joka on valmistettu hengittävästä materiaalista, joka päästää hien pois. Jos olet herkkä kylmälle, kevyt fleece- tai lämpöhuppari on hyvä vaihtoehto. Lisäksi verkkarit tai legginsit – mieltymyksestäsi riippuen. Kannattaa kiinnittää huomiota myös sukkiin – kannattaa valita erityisesti juoksuun suunnitellut sukat, jotka mahdollistavat riittävän ilmankierron ja suojaavat hankaukselta.

miten pukeutua juoksemiseen 12 astetta

Jalkineiden osalta ei ole syytä tehdä kompromisseja – juoksukenkien on ennen kaikkea oltava mukavat, jalkasi muotoon ja juoksualustaan sopivat. Lisävarusteista ohut pipo ja hanskat voivat olla käteviä, varsinkin jos juokset aamulla tai illalla, kun lämpötila on hieman viileämpi. Muista myös käyttää sopivia heijastavia vaatteita tai käsivarsinauhoja, jotta muut tienkäyttäjät näkevät sinut paremmin, etenkin pilvisinä päivinä.

Yhteenveto

Vaikka 12 astetta saattaa kuulostaa hieman petolliselta lämpötilalta, oikealla asenteella ja vaatevalinnoilla voimme tuntea olomme yhtä hyväksi kuin lämpiminä päivinä. Muoti ei ole vain ulkonäköä, vaan myös hyvää oloa. Valitsemalla harkitusti asun tiettyihin olosuhteisiin saamme itseluottamusta ja voimme nauttia päivästä täydemmin ilman huolta odottamattomista säänmuutoksista.

Muista, että asianmukainen pukeutuminen on avain hyvään oloon, ei vain mukavuuden vaan myös itseluottamuksen kannalta. Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua luomaan täydelliset 12-asteiset tyylit ja että lämpötilasta riippumatta jokainen päiväsi on täynnä positiivista tunnelmaa ja onnistuneita muotivalintoja yksinään.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti