Kuinka levittää perusta oikein?

Kuinka levittää perusta oikein?

Meikki on jo vuosia ollut olennainen osa useimpien naisten ulkonäköä kaikkialla maailmassa. Vaaleampi sukupuoli käyttää usein värikosmetiikkaa korostamaan luonnollista kauneuttaan, ja kosmetiikkamarkkinoilla on vuosi vuodelta enemmän erilaisia meikkituotteita. Vaikka tällaisesta kosmetiikasta on paljon hyötyä, sen tarkoituksenmukaisella käytöllä on rajansa.

Jotta meikki voisi korostaa kauneutta eikä turmella sitä, värikosmetiikkaa on käytettävä oikein. Yksi ongelmallisimmista tuotteista on meikkivoide. Miten meikkivoide levitetään oikein, jotta saadaan aikaan pehmeä, hienovarainen vaikutus ja vältetään niin sanottu “naamioefekti”? Tässä ovat tärkeimmät faktat ja vinkit, miten sitä levitetään kasvoille!

Meikkivoiteen rooli – milloin sitä käytetään?

Vaikka kaikki naiset eivät nauti meikkivoiteen eduista ja monet jättävät sen edelleen pois päivittäisestä meikistään, sillä on itse asiassa varsin tärkeä rooli. Tämä kosmetiikka vastaa tyypistä riippuen pääasiassa ihon sävyn tasoittamisesta tai epätäydellisyyksien peittämisestä. Itse asiassa sen oikealla käytöllä on valtava vaikutus meikin lopputulokseen. On olemassa useita menetelmiä ja erikoistuotteita, joita käytetään meikkipohjan levittämiseen. Riippuen mieltymyksestäsi ja valitun meikkivoiteen koostumuksesta, on olemassa mm:

  1. meikkivoiteen levittäminen sienellä, joka tunnetaan myös nimellä beauty-blender,
  2. levitys sormella,
  3. siveltimellä.
Miten levitän meikkivoiteen kasvoilleni?

Miten levitän meikkivoiteen sienellä?

Meikkisekoitin on yksi yleisimmin käytetyistä tuotteista meikkivoiteen levittämiseen kasvoille. Kaikki eivät kuitenkaan käytä sitä, joten tietysti käy niin, että useimmiten ensikertalaiset meikkaajat eivät tiedä, mikä tämä tuote on.

Kauneussekoitin on yksinkertaisesti eräänlainen sieni, jonka tarkoituksena on levittää kosmetiikkaa, kuten meikkivoidetta, peitevoidetta tai jopa puuteria. Se on tyypillisen pisaran muotoinen – yleensä pyöreä, ja sen toinen puoli on hieman viistetty. Tämä ulkonäkö helpottaa huomattavasti meikkivoiteen levittämistä kasvoille, sillä pisaran muotoisen meikkivoiteen avulla on helppo saada aikaan tasainen ihonväri, jolloin vältytään ruman näköisiltä tahroilta ja paakkuilta. Kauneussekoitin on myös tehokkain tapa peittää laajentuneet ihohuokoset, ja se sopii kaikille ihotyypeille.

Miten levitän meikkivoiteen sienellä?

Miten levitän meikkivoiteen beauty blenderillä?

Tämä meikkivoiteen levitystapa on monien mielestä paras ja helpoin tapa – riski naamioefektin syntymiseen kauneussekoittimella työskenneltäessä on todella pieni. Muista vain kastella tehosekoitin ennen kuin alat työskennellä sienellä. Meikkivoiteen levittäminen märällä sienellä estää tuotetta imeytymästä meikkivoiteeseen. Toinen tärkeä seikka on se, miten tuote levitetään. Se tulisi aina levittää “tamppaamalla” – meikkivoiteen sekoittaminen ei takaa tarkkaa peittävyyttä ja saattaa aiheuttaa rumia raitoja iholle.

Meikkivoiteen levittäminen sormilla – miten teen sen oikein?

Meikkivoiteen levittämiseen ei tarvita lainkaan erikoiskosmetiikkatuotteita, kuten siveltimiä tai sieniä. Monet naiset levittävät meikkivoiteen sormillaan, koska se on heidän mielestään nopein ja mukavin tapa levittää meikki. On kuitenkin olemassa sääntöjä, joita on noudatettava, jotta saat varmasti oikean ilmeen.

Miten levitän meikkivoiteen sormilla? Rakenna peittävyys hitaasti ja vältä paksuja kerroksia. Levittämällä kasvoille heti alkuun paljon meikkivoidetta on helppo menettää luonnollisen meikkiefektin hallinta. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota meikkivoiteen koostumukseen – jotkin kosmetiikkatuotteet kovettuvat hyvin nopeasti, mikä rajoittaa liikkumavaraa ja vaatii nopeaa toimintaa.

Miten levitän meikkivoiteen sormillani?

Miten levitän meikkivoiteen siveltimellä?

Viimeinen tapa levittää kasvomeikki on levittää meikkivoide siveltimellä. Tätä menetelmää näkee hyvin usein meikkitaiteilijoiden ja ammattilaisten meikkisalongien meikkauksissa – tämä johtuu täydellisestä peittävyydestä, niin sanotusta full coverageista, joka sillä voidaan saavuttaa. On kuitenkin tärkeää huomata, että meikkisiveltimen käyttö ei välttämättä sovi kuivalle ja herkälle iholle, sillä harjakset saattavat aiheuttaa ärsytystä.

Kun on kyse siitä, miten meikkivoidetta levitetään siveltimellä, oikean tuotteen valinta on avainasemassa. Meikkivoiteen levittämiseen on valittavissa kolme erityistä sivellinmallia, joilla varmistetaan, että tuote jakautuu hyvin kasvoille:

  • kabuki – tiheät, kompaktit siveltimet, joissa on hieman pyöristetty kärki,
  • flat Top – tiheät siveltimet, joissa on viistetty kärki,
  • kielet – litteät siveltimet, joissa on pyöristetty kärki ja jotka on valmistettu hienoista harjaksista.
Miten levitän meikkivoiteen siveltimellä?

Menetelmä, jossa meikkivoide levitetään siveltimellä, on epäilemättä vaikein ja vaativin. Ei ihme, että sitä käyttävät pääasiassa meikkausalan ammattilaiset. Tärkein sääntö on tehdä voimakkaita, mutta tarkkoja liikkeitä, jotka muodostavat hitaasti meikin peittävyyden.

Mineraalipohjustusvoide – miten levitän sitä?

Mineraalimeikki ei ole yksi suosituimmista kosmetiikkatuotteista, joita käytetään kasvojen meikkaamiseen. On paljon helpompaa löytää nestemäisiä kosmetiikkamuotoja apteekeista. Mineraalipohjustusaineen levittäminen voi siksi olla hankalaa, koska ei ole riittävästi tietoa.

Mineraalipohjustusvoide voidaan levittää kuivana litteällä siveltimellä eli siveltimellä, jossa on leikattu pää. On olemassa myös märkävaihtoehto, jolloin litteä sivellin kostutetaan kiinnitysaineella ja meikkivoide levitetään kiintein, pyörein liikkein.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Kauneus