Mitkä verhot moderniin olohuoneeseen?

Mitkä verhot moderniin olohuoneeseen?

Vuosi vuodelta modernin tyylin sisustus on yhä äänekkäämpää ja äänekkäämpää. Eri tyylit mahdollistavat modernin ilmeen olohuoneeseen, makuuhuoneeseen tai keittiöön. Riippumatta siitä, minkä sisustustyylin valitset, niillä on yksi yhteinen piirre, voit valita modernit verhot jokaiseen niistä. Monille verhot yhdistetään vanhoihin malleihin ja tyyleihin, mutta nykypäivän modernit verhot näyttävät täysin erilaisilta. Mihin pitäisi kiinnittää huomiota, kun valitaan verhoja moderniin olohuoneeseen?

Miksi valita verhot moderniin olohuoneeseen?

Luultavasti kukaan meistä ei voi kuvitella luopuvansa verhoista kokonaan. Meidän on kuitenkin muistettava, että moderni olohuone, vaatii modernit verhot. Verhot kannattaa valita olohuoneeseen useista syistä:

  • tyylikkäät verhot rakentavat koko huoneen tunnelmaa;
  • ne antavat meille hieman yksityisyyttä;
  • verhot eivät pimennä huoneen sisätiloja, vaan vaimentavat voimakasta päivänvaloa;
  • ne suojaavat erilaisilta hyönteisiltä ja putoavilta lehdiltä;
moderni verhot olohuoneeseen galleria

Verrattuna rullaverhoihin tai kaihtimiin verhot ovat melko halpa ratkaisu, mutta meidän ei tarvitse luopua muista ikkunoiden peittämisen muodoista. Nykyaikaiset olohuoneen verhot ja mielenkiintoiset rullaverhot voivat olla erittäin mielenkiintoinen sisustus, ja sen sijaan, että ne olisivat toisiaan poissulkevia, ne voivat täydentää toisiaan.

Modernin olohuoneen verhot, mitä niiden pitäisi olla?

Modernissa tyylissä verhojen paras väri on valkoinen ja sen eri sävyt. Hyvin usein verhojen lopullinen väri riippuu niiden valmistajasta ja valmistusmateriaalista. Olohuoneen (ja minkä tahansa muun huoneen) verhojen väri on hyvä sovittaa seinien väriin. Näiden kahden värin tulisi täydentää toisiaan, jolloin sisustuksesta tulee tyylikäs.

Värin lisäksi myös verhojen pituus on erittäin tärkeä. Suosituimpia ovat pitkät mallit, jotka saavat huoneen näyttämään tyylikkäältä ja joissa on ripaus romantiikkaa. Pitkät verhot eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että niiden täytyy käpertyä lattialle. Kun valitset pitkät verhot, kannattaa noudattaa seuraavia sääntöjä:

  • olohuoneen verhojen tulisi päättyä 1 cm lattian yläpuolelle;
  • niiden pituuden tulisi olla 5-20 cm pidempi kuin lattian ja verhotangon välinen pituus;

Moderni olohuone tarkoittaa korkeita lasituksia ja terassiovia; verhot, jotka päättyvät esimerkiksi ovenkahvan korkeudelle, näyttäisivät hyvin oudoilta.

verhot olohuoneeseen modernit järjestelyt

Moderni verho olohuoneeseen, eli pitkä valkoinen, mutta kuviollinen?

Jo muutaman vuoden ajan modernien verhojen yksiväriset mallit ovat olleet suosituimpia. Eikä ihme, sillä modernissa olohuoneessa juuri tämä tyyppi toimii parhaiten. Vaihtoehtoisesti on olemassa kevyitä koristeita, kuten raitoja tai pisteitä.

Modernissa olohuoneessa kannattaa välttää räikeitä värejä ja suuria kuvioita verhoissa, sillä ikkuna ja sen koko järjestely on koko olohuoneen tausta. Valitsemalla räikeän verhovärin saamme sen tuhoamaan koko olohuoneen ilmeen.

Moderni verho olohuoneeseen, mistä sen pitäisi olla tehty?

Vaikka vaikuttaa siltä, että materiaalilla, josta verhot ommellaan, ei ole merkitystä, se on itse asiassa aivan päinvastoin. Nykyaikaiset verhot ommellaan monista eri materiaaleista. Tylli ja kevyet verhot näyttävät hyvin raikkailta ja kevyiltä, raskaasta jacquardista ommellut verhot saavat olohuoneen asetelman näyttämään paljon raskaammalta. Kannattaa myös muistaa, että tiheästä materiaalista ommellut verhot vähentävät huomattavasti olohuoneeseen tulevan valon määrää. Liian kevyistä kankaista ommellut mallit voivat olla niin ohuita, etteivät ne tarjoa meille oikeaa määrää yksityisyyttä.

moderni verhot olohuoneeseen parvekkeella

Nykyaikaisen olohuoneen verhot ovat olennainen osa sen järjestelyä. Niistä ei kannata luopua, kunhan etsii oikean mallin. Nykyaikaisen verhon tulisi olla pitkä, valkoinen tai sen sävyjä. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mistä materiaalista haluamme olohuoneen verhon olevan. Se voi olla kevyt ja raikas tai raskas ja valon virtausta rajoittava. Lisäksi kannattaa muistaa, että modernissa olohuoneessa ei kannata kiinnittää verhoja ylös. Ne näyttävät parhaimmalta, jos ne roikkuvat vapaasti eikä niitä ole kiinnitetty millään.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo