Miten valkaista verhot kotona?

Miten valkaista verhot kotona?

Luonnollisen valkoisuutensa menettäneet verhot voidaan palauttaa alkuperäiseen ulkonäköönsä. Virkistetyistä ja kiiltävistä verhoista tulee kaunis ikkunan koriste, eivätkä ne enää pelota sinua harmaalla kankaalla tai kellertävällä hehkulla. Joskus pelkkä verhojen pesu pesukoneessa ei riitä, vaan on turvauduttava muihin menetelmiin. Tässä kerrotaan , miten voit valkaista verhot kotona, jotta saat ne takaisin lumivalkoisiksi.

Miten valkaiset verhot, jotka ovat menettäneet alkuperäisen värinsä?

Verhojen luonnollinen valkoisuus häviää monien tekijöiden vaikutuksesta. Muun muassa auringonvalo, pöly, tupakansavu ja kotiin tulevat pakokaasut vaikuttavat kankaan harmaantumiseen. Myös verhon oikeaoppinen säilytys voi estää sen haalistumista. On suositeltavaa, että kangas säilytetään kuivassa paikassa, johon ei pääse auringonvalo. Monet kotiäidit käärivät sen lisäksi siniseen paperiin kankaan luonnollisen valkoisuuden suojaamiseksi. Entä jos verho on menettänyt värinsä? Keino, miten verhot voidaan valkaista, voi olla kotona käytettävissä olevien keinojen avulla.

miten valkaista verhot

Katso, miten verhot valkaistaan kotona

Helposti saatavilla olevien menetelmien käyttämisellä verhojen valkaisemiseen on kaksi pääetua. Niiden avulla puhdistaminen on erittäin helppoa, eivätkä ne lisäksi kuluta suuria määriä rahaa. Miten ja millä on tehokkain tapa valkaista verhot kotona? Tarvitset

  • valkaisevaa pesuainetta, kuten Domestos,
  • etikkaa,
  • ruokasuolaa,
  • leivinjauhetta.

Jotkut valitsevat myös kellastuneen verhon pesemisen pesukoneessa sitruunamehun kanssa. Tuorepuristettu hedelmä sisältää kankaan väriin vaikuttavia aineita, jotka houkuttelevat siitä pois ei-toivottuja harmaan sävyjä. Lisäksi ne parantavat osaltaan kankaan hajua, sillä ne poistavat muun muassa tupakansavun hajua.

mikä on tehokkain tapa valkaista verhoja?

Verhojen valkaisu domestosilla

Kellastuneille tai harmaantuneille kankaille suosittelemme verhojen valkaisua domestosilla tai vastaavalla pesuaineella. Verhot liotetaan ensin vedessä, johon on lisätty pieni määrä domestolia. Laita kangas jonkin ajan kuluttua pesukoneeseen, mutta ilman pesuaineen lisäämistä. Tämä siksi, että pesuainevaahto muodostuu pesuprosessin aikana ja jatkaa kellastuneen verhon valkaisemista. Kun otat kankaan pesukoneesta, sen pitäisi näyttää raikkaalta ja kiiltävän valkoiselta.

Verhojen valkaisu etikalla ja suolalla

Verhojen valkaisu etikalla ja ruokasuolalla on myös hyväksi havaittu menetelmä. Sitä suositellaan erityisesti keinokuidusta valmistettujen verhojen puhdistamiseen, sillä niihin laskeutuu helposti pölyä, mutta itse materiaali ei juuri rypisty. Valkaisuprosessi aloitetaan valmistamalla seos vedestä, etikasta ja ruokasuolasta. Kaada vettä 10 litran kulhoon, lisää 4 ruokalusikallista suolaa ja kaada joukkoon puoli lasillista etikkaa, sekoita kokonaisuus ja liota verho. Muutaman tunnin kuluttua kangas on poistettava kulhosta, huuhdeltava ja ripustettava verhotankoon kuivumaan.

miten valkaista verhot pesukoneessa

Valkaisu leivinjauheella

Mielenkiintoinen menetelmä on myös valkaista verhot leivinjauheella, joka toimii hyvin harmaantuneille kankaille. Kuten Domestos-valkaisussa, verhot on ennen varsinaista pesua pesukoneessa liotettava vesiliuoksessa. Koko pesuainepakkaus kaadetaan ja liuotetaan noin 5 litraan vettä, ja kangasta liotetaan pidempään. Sen jälkeen verho on pestävä ja kuivattava. Vaihtoehto leivinjauheelle olisi aspiriini. Silloin veteen on lisättävä noin 5 murskattua tablettia, verho liotetaan ja pestään pesukoneessa.

Miten valkaista vanhat valkoiset verhot materiaalista riippuen?

Yksittäisten valkaisumenetelmien tehokkuus riippuu useista tekijöistä. Esimerkiksi Domestosin tai sitruunamehun sisältämien aktiivisten ainesosien tehon lisäksi merkitystä on myös verhojen valkaisuun käytetyn materiaalin tyypillä. Jos haluat tietää , miten verhot valkaistaan pesukoneessa, sinun on siis kiinnitettävä huomiota kankaan tyyppiin – erityisesti tylli ja voile ovat suosittuja. Ehdotamme, miten pääset eroon harmaan ja keltaisen sävyistä näistä materiaaleista.

miten valkaista voile verhot

Miten valkaista tylliverhot?

Tylliverhojen valkaiseminen voi olla varsin ongelmallista. Tämä kaikki johtuu tämän materiaalin ominaisuuksista. Sille on ominaista suuri pehmeys ja keveys. Tylliverhot ovat täysin läpinäkyviä, vaativat säännöllistä silitystä ja ovat yleensä valmistettu hienosta puuvillasta tai silkistä. Millä ja miten tästä materiaalista valmistetut verhot valkaistaan? Paras tapa on pestä ne käsin tai pesukoneessa, joka on asetettu herkille kankaille tarkoitetulle ohjelmalle. Tässä tapauksessa on parempi korvata puhdistus domestolla ja vesi-etikkaliuoksella.

Miten voin valkaista voile-verhot?

Voileverhojen valkaisu voi olla yhtä hankalaa. Tälläkin kertaa voit kuitenkin turvautua kotikonsteihin harmaan kankaan torjumiseksi. Voile-verhoille on ominaista sen pehmeys ja maitomainen rakenne. Verhotankoon ripustettuna se luo “virtaavan” vaikutelman kankaaseen, joka on yleensä väriltään valkoinen. Verhon sävyn virkistämiseksi se kannattaa pestä käsin etikalla ja ruokasuolalla. Verhon voi myös laittaa pesukoneeseen, jolloin lämpötila on noin 40 astetta.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo