Miten teippi ommellaan verhoon? Vaiheittainen opas

Miten teippi ommellaan verhoon? Vaiheittainen opas

Kauniisti esillä olevat verhot ikkunoissa saavat asunnon tuntumaan kodikkaalta ja erityiseltä. Toisaalta sinun on siis varmistettava, että ne sopivat tyyliltään yhteen huoneen sisustuksen kanssa. Kun olet valinnut verhon, yhtä tärkeä vaihe on sen ripustaminen. Kannattaa käyttää vielä hetki aikaa siihen, että se onnistuu oikein – näin verho roikkuu aina hyvin. Yksi parhaista tavoista on ommella verhoon erityinen rypytysnauha. Kuinka ommella nauha verhoon askel askeleelta?

Mikä nauha ommellaan verhoon?

Teipin tehtävänä on käytännössä vakauttaa kangasta. Sen leveydestä voidaan valita ainakin useita vaihtoehtoja 2,5 cm:stä aina 10 cm:iin asti. Kapeimpia teippejä käytetään lyhyisiin ja kevyisiin verhoihin, ja mitä leveämpi teippi on, sitä paremmin se pärjää paljon painavalle materiaalille. Se asettaa verhon kauniisti sen koosta huolimatta. Leveimpiä nauhoja käytetään vakiovarusteena verhojen ompeluun, joissa on kiinnikkeet.

miten ommella nauha verhoon

Toinen muuttuja on verhonauhan jäykkyys. Jäykempiä ja paksumpia puuvillanauhoja käytetään raskaammille kankaille, kun taas nylonnauhoja käytetään kevyemmille kankaille. Mikä teippi voile-verhoihin? Nämä erittäin herkät verhot toimivat parhaiten ohuilla ja läpinäkyvillä teipeillä.

Mitä kannattaa tarkistaa ennen teipin ompelemista verhoon?

Viimeinen näkökohta on tapa, jolla rypytys tehdään. Suosituimpiin rypytyksiin kuuluvat laskostettu teippi, päällekkäinen teippi (jossa laskokset tehdään pienin välein) ja niin sanotut “lohikäärmeen” rypytykset, joissa rypytyskuvio on vuorotteleva. Monet naiset ihmettelevätkin , miten ommella verhoihinsa lohikäärönauha, sillä se vaikuttaa päällisin puolin vaikealta, mutta antaa kankaalle hyvin omaperäisen ja tyylikkään vaikutelman. Mielenkiintoinen koristeellinen vaikutus saadaan aikaan myös perhosverhonauhalla.

mikä nauha voile-verhoja varten

Miten ommella verhonauha? Ohjeet

  1. Kiinnitä nauhan narut – on erittäin tärkeää tiivistää narut teipillä tai tehdä niiden päihin solmuja. Näin ne eivät pääse hukkumaan tai sijoiltaan ompelun aikana. Muuten joudut jatkuvasti tarkistamaan niiden sijainnin.
  2. Kiinnitä teippi verhon reunaan – valitsemastasi teipistä riippuen sinun on ehkä jätettävä hieman marginaalia verhon yläreunaan. Jätä alkuun muutama senttimetri varausta, jotta rypytys olisi myöhemmin helpompaa, jonka voit aina leikata myöhemmin. Millä puolella teippi ommellaan verhoon? On erittäin tärkeää, että narut ovat ulkosivulla, jotta voit myöhemmin liikutella niitä. Kun mietit, miten teippi ommellaan verhoon pysyvästi, paras ratkaisu on tietenkin käyttää ompelukonetta. Jos olet uusi ompelija, on hyvä harjoitella jonkin aikaa etukäteen.
  3. Tässä vaiheessa verhonauha on ommeltava kiinni. Jotta nauhan ompeleminen verhoon olisi helpompaa, voit ensin nipistää kokonaisuuden yhteen ompeluneuloilla. Jos haluat varmistaa, että koneompeleesta tulee täydellinen – voit ommella nauhan verhoon myös löysällä käsiompeleella kiinnityksen muodossa, mikä on kuitenkin melko aikaa vievää. Asetamme koneen suoralle ompeleelle ja ompelemme nauhan verhon reunaan. Lisäksi voimme toisessa vaiheessa valita toisen ompeleen, joka on ensimmäisen ompeleen suuntainen, mikä toimii hyvin, kun verhonauha on hyvin leveä.
  4. Valmis verho on vielä järjestettävä. Kun tiedetään , miten nauha ommellaan verhoon, on nyt tarpeen vetää jouset ja tarkistaa tehty rypytys. Teipillä olevien verhojen pitäisi järjestäytyä kauniisti valitsemamme rypytystyypin mukaan. Kokonaisuus voidaan sitten ripustaa ja järjestää ikkunaan.
miten ommella verho nauha askel askeleelta

Teipin ompeleminen verhoksi – mitä pitäisi muistaa?

Kuten näet, tarkistamalla , miten nauha ommellaan verhoon, saamme nopeasti valmiit ohjeet ja näemme itse, että se ei ole vaikea tehtävä. Ainoat vaikeudet, joita saatamme kohdata, ovat suuren määrän painavan verhomateriaalin käsittely tai sauman tekeminen itse koneella.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo