Miten pesukone puhdistetaan etikalla ja ruokasoodalla?

Miten pesukone puhdistetaan etikalla ja ruokasoodalla?

Pesukoneen puhdistamisen pitäisi kuulua jokaisen kotiäidin rutiiniin; jotta laite kestäisi pitkään, siitä on huolehdittava asianmukaisesti. Pesun laatu ja tehokkuus riippuvat tästä toiminnasta. Jos jätät pesukoneen asianmukaisen puhdistamisen huomiotta, siihen voi kertyä kalkkia ja sieniä, jolloin kaikki pyykki voi haista epämiellyttävältä ja pesukoneesi voi hajota. Kaupoissa on monia erityispiirteitä pesukoneen puhdistamiseen, mutta juuri kotitekoiset tavat ovat kaikkein rakastetuimpia ja käytetyimpiä. Paras kotitekoinen tapa on puhdistaa pesukone etikalla ja ruokasoodalla.

Miksi pesukone pitäisi puhdistaa säännöllisesti?

Pesukoneesi mekaanisiin osiin laskeutuu koko ajan hometta, kalkkia ja likaa. Tämä ei ole yllättävää, sillä pesukoneessa käytetään suuria määriä vettä ja pesuainetta, jotka yhdessä tuottavat juuri tämän vaikutuksen. Usein pesukoneessa on myös paha haju, ja silloin se on puhdistettava. Luukku kannattaa jättää auki jokaisen pesukerran jälkeen, jotta kone pääsee kuivumaan.

miten puhdistaa pesukone etikalla

Tämä suojaa terveyttä ja kodinkoneita. Jos et puhdista pesukonettasi, saatat vahingoittaa joitakin sen osia. On tärkeää muistaa suodattimet. Ne tukkeutuvat kotitalouden hiuksista, lemmikkieläinten karvoista ja vahingossa syntyneistä rihkamoista. Suodattimet tulisi puhdistaa vähintään kerran kuukaudessa.

Miten puhdistan pesukoneen etikalla?

Etikka on yksi halvimmista elintarvikkeista, joka sopii erinomaisesti kodinkoneiden puhdistamiseen. Sillä on melko voimakas haju, mutta se on erinomainen hoitamaan hydrostaattiseen järjestelmään kertyvää kalkkia. Etikka huolehtii oikeasta vedenpaineesta poistamalla kalkkia putkista ja lämmittimestä. Kalkkikivi voi myös aiheuttaa pesukoneen äänen, minkä vuoksi sen poistaminen on tärkeää.

Miten pesukone puhdistetaan etikalla? Minne etikka laitetaan pesukoneessa? Se on yksinkertaista – vain epätäydellinen lasi etikkaa kaadetaan jauhelaatikkoon. Käännä pesuohjelma päälle 90 asteeseen, ja rummun pitäisi olla tyhjä.

miten puhdistaa pesukone etikalla

Pesukoneen puhdistamisen edut etikalla

  • Etikalla on kalkinpoisto-ominaisuuksia.
  • Se hoitaa pesukoneen sisäisiä osia, kuten lämmitintä.
  • Se tappaa sienet ja homeen.

Miten pesukone puhdistetaan ruokasoodalla?

Kotikonstit ovat parhaita, ja kuten tiedät, ruokasoodalla on monia käyttötarkoituksia, sitä käytetään muuhunkin kuin vain leivontaan. Jokainen kotiäiti tietää, että se sopii erinomaisesti siivoukseen syövyttävien ominaisuuksiensa ansiosta, ja se on loistava myös pesukoneen puhdistamiseen. Pesukoneen puhdistaminen ruokasoodalla on helppoa ja edullista. Sooda imee epämiellyttäviä hajuja ja neutraloi happoja. Sen ainutlaatuiset ominaisuudet jättävät pesukoneesi tuoksuvaksi ja puhtaaksi.

Miten pesukone puhdistetaan ruokasoodalla? Täytä pesuainesäiliö ¾ sen tilavuudesta ja käännä sitten pesuohjelma 90 asteeseen. Samoin kuin etikan kanssa. Jos pesukone puhdistetaan tällä tavoin järjestelmällisesti, se antaa sille pitkän käyttöiän.

miten puhdistaa pesukone ruokasoodalla

Pesukoneen puhdistamisen edut ruokasoodalla

  • Jättää raikkaan tuoksun rummun sisälle
  • Tappaa sienet ja bakteerit
  • Hoitaa pesukoneen sisäpuolta
  • Vaikuttaa syövyttävästi
  • Puhdistaminen on edullista

Kun otat vielä askeleen pidemmälle, voit yhdistää nämä kaksi ainesosaa ja tehdä tuplatyön likaiseen pesukoneeseen. Näiden ainesosien yhdistelmä vaikuttaa samanaikaisesti kalkkikertymiin ja poistaa epämiellyttävät hajut. Pesukone desinfioidaan ja se kestää kauemmin.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo