Miten koristella pöytäsi jouluksi?

Miten koristella pöytäsi jouluksi?

Joulu on suuri tapahtuma, joka on täynnä rakkautta ja perheen lämpöä. Jotta joulun taika olisi läsnä, kannattaa huolehtia oikeasta tunnelmasta. Miten sinä koristelet pöytääsi jouluksi? Seuraavista kappaleista löydät yksinkertaisia vinkkejä.

Miten koristella pöytä jouluksi? – kattaus ja värit

Ruoan lisäksi tärkein asia pöydässä on tietenkin kattaus. Oikea pöytäliina on perusta, josta kannattaa pitää huolta. Mutta miten teet valinnan, kun kaupoissa on niin paljon vaihtoehtoja? Tärkeintä on keskittyä omiin mieltymyksiisi. Jos haluat korostaa juhlapyhien juhlavuutta, perinteinen valkoinen pöytäliina ilman koristeita toimii parhaiten. Sitten voit valita lisää lisävarusteita pöydän koristeluun. Punaiset, kultaiset ja ruskeat päällysteet sopivat hyvin valkoisen pöytäliinan kanssa.

miten koristella pöytä jouluksi

Niille, jotka haluavat koristella pöydän vain pöytäliinalla, kannattaa suositella niitä, joissa on koriste-elementtejä. Silloin valinnan ei pitäisi olla ongelma, sillä juhlallisten koristeellisten pöytäliinojen tarjonta on todella laaja. Pöytäliina on koriste itsessään, mutta mikään ei estä lisäämästä siihen hieman vaihtelua. Koristeelliset oksat sopivat hyvin tällaisten pöytäliinojen kanssa.

Pöydän kattaminen ja värien huomioiminen ovat tärkeitä seikkoja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tämä ei ole ainoa asia, josta on huolehdittava , kun päätetään, miten pöytä koristellaan jouluksi.

Miten koristelet pöydän jouluksi? – huolehdi valosta ja lisävarusteista

Mitä me yhdistämme jouluun? Perheen lämpö ja läheisyys, tietenkin. Yhdessä vietetyt hetket tarvitsevat oikeat puitteet ja valot. Valitse lämmin valaistus, joka luo hyvän tunnelman ja korostaa joulumieltä. Jos haluat saada aikaan tyydyttävän vaikutuksen, turvaudu koristekynttilöihin. Tämä ei ole vain tapa lämmittää tunnelmaa, vaan sillä on myös tietty symboliikka. Loppujen lopuksi valo on merkki toivosta, joka on kätevä monissa elämäntilanteissa.

miten koristella joulupöytä

Valokoristeiden lisäksi myös lisävarusteet ovat tärkeitä. Tässä on muutamia ehdotuksia sinulle:

  • Joulupöydän koristeet – valikoima on niin valtava, että löydät varmasti kauniin pöydänkoristeen. Kannattaa muistaa, että kyseessä on koriste, jota voi käyttää monta vuotta ja jota voi hyvällä ajattelulla myös muunnella.
  • Lautasliinat – nämä saavat vieraasi viihtymään aterioidessaan. Jos valitset yksinkertaisen koristeen, on suositeltavaa valita koristeettomat, mutta tyypillisissä juhlaväreissä olevat lautasliinat. Jos taas asetelma on klassinen, kannattaa valita koristeelliset lautasliinat, jotka tuovat juhlavuutta.
  • Heinää ja Betlehemin tähti – tämäntyyppiset lisävarusteet ovat hyviä, jos haluat korostaa tapahtuman merkitystä koristeilla.
  • Suolasirottimet ja sokerikulhot – paitsi hyödyllisiä, myös kauniita lisävarusteita.

Koristeiden valikoima on todella vaikuttava. Jos mietit, miten koristella pöytäsi jouluksi edellä mainituilla esineillä, muista välttää liioittelua. Liian monet koristeet voivat olla ylivoimaisia, ja myös tyylin ja värimaailman johdonmukaisuus on tärkeää.

miten koristella joulupöytä

Tutustu: Mitkä ovat perinteisiä jouluaaton keittoja?

Miten koristella pöytä jouluksi? – joitakin tärkeitä tietoja

Joulupöydän ei pidä vain näyttää hyvältä, vaan sen on oltava myös turvallinen ja mukava. Seuraavassa on muutamia tärkeitä seikkoja, jotka kannattaa pitää mielessä pöytää koristellessa:

  • Mukavuus – kaikilla tulisi olla pöydässä niin paljon tilaa kuin on tarpeen mukavaa ruokailua, keskustelua ja juhlaa varten. Ihanteellisen tilan mitat ovat 60×40 senttimetriä.
  • Turvallisuus – näihin kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti kynttilöiden kohdalla. Jos juhlassa on pieniä lapsia, kannattaa välttää pöydän koristelua pienillä esineillä. Pikkulasten kohdalla lyhytkin hetken huomaamattomuus riittää saattamaan lapsen vaaraan. Kannattaa muistaa kaikki vieraat, ei vain aikuiset.
  • Järjestä ruokailuvälineet sopivasti – se tekee ruokailusta mukavampaa. Lusikan ja veitsen tulisi olla oikealla puolella. Aseta jälkimmäinen lähemmäs lautasta. Aseta haarukka lautasen vasemmalle puolelle. Pieni lusikka tulisi asettaa lautasen yläpuolelle. Näin valmisteltu joulupöytä takaa vieraillesi mukavuuden ja helppouden.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo