Mitä verhojen sijaan keittiön ja olohuoneen ikkunoihin?

Mitä verhojen sijaan keittiön ja olohuoneen ikkunoihin?

Ikkuna on huoneen osa, joka varmasti kiinnittää kaikkien sisään tulevien katseet. Ei siis ole mikään yllätys, että niitä on jo pitkään koristeltu ja koristeltu eri tavoin. Yksi suosituimmista tavoista koristella ikkunoita on tietenkin verhot, mutta yhä useammat ihmiset luopuvat niistä tietoisesti. Miten voit siis koristella ikkunasi nykyaikaisella tavalla? Mikä toimii verhojen sijaan?

Miksi valita ikkunakoristeet verhojen sijaan?

Verhot ovat sisustuselementti, joka ei välttämättä näytä hyvältä jokaisessa sisustuksessa. Varsinkin hyvin moderneissa, ankarissa sisätiloissa. Mikä siis voi toimia verhojen sijaan?

  • Ikkunapaneelit
  • Kaihtimet
  • Rullaverhot
  • Kukat ja muut ikkunalaudan koristeet
  • Verhot

Kaihtimet verhojen sijaan. Mihin ne sopivat?

Rullaverhot näyttävät hyvältä kaikkialla, missä ei ole verhoja tai verhoja. Ne eivät ainoastaan tarjoa jonkin verran yksityisyyttä ja suojaa auringolta. Ne voivat olla myös mielenkiintoinen koriste, ja niiden väri ja tyyppi voidaan sovittaa huoneen tyyliin.

ikkuna verhojen sijasta

Verhojen sijaan rullaverhot ovat erinomainen vaihtoehto makuuhuoneeseen. Kevyistä, läpikuultavista kankaista valmistetut verhot peittävät ikkunan ja päästävät samalla valoa sisään. Myös rullaverho kannattaa valita, kun herää kysymys, mikä sopii parvekeikkunaan verhojen sijaan.

Mitä verhojen sijaan olohuoneeseen?

Olohuone on huone, johon haluat kutsua vieraita, mutta jossa vietät myös paljon aikaa päivittäin. Täydellisesti sisustettu ikkuna on siksi erittäin tärkeä asia ja varmasti katseenvangitsija. Paneelit verhojen sijaan voivat olla täydellinen ratkaisu olohuoneeseen.

Näitä kutsutaan myös ikkunanäytöiksi. Niillä on jotain yhteistä verhojen kanssa, sillä ne eivät ole kovin leveitä kangaskaistaleita, jotka ripustetaan verhokiskoon. Paneelit voivat olla mielenkiintoinen idea, sillä niitä on saatavana eri malleissa ja väreissä. Tämä tarkoittaa, että jokainen löytää mieleisensä mallin.

Mitä verhojen sijaan keittiössä?

Keittiö on yksi niistä paikoista, joissa verhot saattavat olla tarpeettomia. Sälekaihtimet näyttävät olevan tässä hyvä vaihtoehto. Tunnelmallisessa keittiössä näyttää hyvältä esimerkiksi puiset kaihtimet verhojen sijaan. Voi olla myös mielenkiintoista pärjätä kokonaan ilman ikkunanpeitteitä. Keittiön ikkuna näyttää upealta, kun ikkunalaudalla on ruukkuyrttejä tai lempikukkia.

mitä sijaan verhot keittiössä

Mitkä ikkunakoristeet verhojen sijaan?

Verhojen, verhojen ja muiden koristeiden lisäksi ikkunoihin tulee usein erilaisia ikkunakoristeita. Mitä esineitä niiden viereen voi siis sijoittaa?

  • Kukat. Tämä on suosituin koriste, joka sijoitetaan ikkunoihin. Voit valita ruukkukukkia, mutta myös leikattuja tai jopa keinotekoisia.
  • Seppeleet. Ikkunoihin ripustetut hehkuvat pallot tai valot ovat olleet viime vuosina varsin mielenkiintoinen trendi. Kun ilta tulee, ne luovat ainutlaatuisen tunnelman ja antavat lisäksi hieman lisävaloa.
  • Helmiä, höyheniä ja muita ikkunakoristeita verhojen sijaan. Tällaiset jousiin ripustetut koristeet voi tehdä itse. Voit löytää mielenkiintoisia inspiraatioita ja ideoita erilaisista kuvastoista tai seurata omaa intuitiotasi.
ikkunakoristeet verhojen sijaan

Verhot verhojen sijaan – kannattaako valita tämä ratkaisu?

Nykyaikaiset ikkunat näyttävät usein kauniilta ja huomiota herättäviltä jo itsessään, minkä vuoksi verhoista usein luovutaan. Kuitenkin kun ne mainitaan, myös verhot tulevat usein mieleen. Kannattaa ymmärtää, että suosittujen verhojen ei tarvitse kulkea käsi kädessä verhojen kanssa. Voit huoletta päättää ripustaa pelkät verhot verhojen sijaan. Ne peittävät ikkunasi päivisin, mutta ovat korvaamattoman arvokkaita, kun haluat pimentää huoneen.

Verhot ovat myös kaunis sisustuselementti. Voit valita joko paksut, jotka luovat viihtyisän tunnelman, tai kevyet, herkät ja lähes näkymättömät. Ne on erittäin helppo asentaa, joten kun haluat vaihtaa, voit vain ripustaa uuden verhon ja antaa huoneelle uuden tunnelman.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Talo