Miten pukeutua yrityksen jouluaattoon?

Miten pukeutua yrityksen jouluaattoon?

Kun maailma ympärilläsi alkaa pikkuhiljaa siirtyä juhlatunnelmaan, ja pitkinä talvi-iltoina kuuman kaakaon äärellä on miellyttävintä haaveilla joululahjoista, se tarkoittaa yhtä asiaa….. yrityksen jouluaatto on aivan nurkan takana! Ja sen myötä jokavuotinen dilemma nimeltä. “Miten pukeutua yrityksen jouluaattoon?”. Ei kannata menettää päätään, jos osaa varautua siihen luotettavasti. Seuraavassa on kooste pukukooditietämyksestä räätälöityä jouluaattoa varten työpaikalla…..

Miten pukeutua työpaikan jouluaattoon?

Aluksi on tärkeintä selvittää, missä olosuhteissa joulunviettotilaisuus järjestetään. Ensimmäinen mahdollinen vaihtoehto on työaikana tai heti sen jälkeen järjestettävä tilaisuus, joka järjestetään toimistolla. Silloin työntekijän jouluaatto on mukava tauko päivittäisistä työtehtävistä, mutta pysyy samalla osana työpäivää. Tällöin on vain tarpeen hienovaraisesti korostaa tilaisuutta pukeutumisella.

miten pukeutua työn aattona

Toisenlainen yrityksen jouluaatto on kollegoiden tapaaminen, joka pidetään yrityksen seinien ulkopuolella. Se järjestetään yleensä tyylikkäässä paikassa ja ilta-aikaan. Kyseessä on siis iltatilaisuus, mutta samalla se pysyy osana ammatillista toimintaa, joten tilaisuutta varten valittu asu ei saisi poiketa liikaa työpaikalla noudatettavasta pukukoodista.

Mitä pitäisi pukea yrityksen joulujuhliin?

Tärkeä seikka, joka on täytettävä valittaessa vaatetusta yrityksen joulujuhlaan, vaikka valitettavasti melko harvoin sitä noudatetaan, on asun mukavuus. Mikä on sääli! Mikään ei nimittäin vaikuta asuun pahemmin kuin sen omistajan huono mieliala. Vaatekaapin käyttömukavuuden pitäisi olla yksi tärkeimmistä seikoista, sillä se voi tehdä mistä tahansa kokouksesta miellyttävämmän.

miten pukeutua yrityksen joulujuhliin

Lisäksi ihmiset, jotka tuntevat olonsa mukavaksi vaatteissaan, saavat ympäriltään myönteisemmän kuvan. He vaikuttavat itsevarmoilta, viehättävämmiltä ja levittävät ympärilleen ystävällistä auraa, johon kaikki haluavat kuulua. Parasta on siis pukeutua siihen, mikä saa sinut tuntemaan olosi hyväksi ja sopii yhteen persoonallisuutesi kanssa – silloin ei ole väliä, valitsetko mekon vai housut. Yrityksen jouluaaton asun pitäisi siis olla paitsi tyylikäs myös mukava.

Miten pukeutua yrityksen jouluaattoon?

Yrityksen jouluaaton asun väri määrää suuresti koko asun luonteen ja siten lopputuloksen. Kohtelias polvipituinen mekko, jossa on yksinkertainen ja vaatimaton leikkaus, voi saada väärän värisenä yritystilaisuuteen sopimattoman ilmeen. Jos henkilöstöjuhlan pitopaikka on toimisto, värivalikoima on varsin rajallinen. Kyse on värimaailmasta, joka on ilmoitettu säännöissä tai joka on yleisesti hyväksytty normi. Sen jälkeen voit villiintyä materiaalin tekstuurin tai kuvioinnin kanssa.

miten pukeutua jouluaattona töissä

Jos esimerkiksi hillityt värit vallitsevat ja toimiston arkea hallitsevat valkoiset, mustat, harmaat ja siniset värit, juhla-asu voi erottua kontrastisävyisillä koristeellisilla kangaskuvioilla. Myös silmiinpistävä ruutu toimii täydellisesti. Juhlavuutta voi korostaa myös koruilla ja muilla asusteilla. Tyylikäs kultainen tai hopeinen rannekoru tai kimalteleva jalokiviriipus, joka ei ole liian suuri, antaa tyylikkään lisän mihin tahansa asuun.

Yrityksen joulujuhlien tyylivärit

Joulujuhla, joka järjestetään illalla muualla kuin toimistolla, on oikea tilaisuus hurjastella juhlavilla väreillä. Syvät, täyteläiset vihreät, viininpunaiset ja siniset näyttävät kauniilta. Yhdistettynä hopeaan ja kultaan ne luovat jouluisen hitin. Myös materiaalin tyyppi on tärkeä… Leikittele yöllisellä, tunnelmallisella valolla ja tartu velouriin, satiiniin tai koristeisiin paljettien tai zirkonien muodossa.

Mikä mekko yrityksen jouluaattoon?

Mekko yrityksen jouluaattoon ei saa olla liian lyhyt. Toimistossa sen pitäisi päättyä polveen. Illalla se voi ulottua hieman ennen polvea, mutta maltti on paikallaan. Illalla se voi olla myös pitkä, mutta ei välttämättä maahan asti. Puvun leikkauksen tulisi olla yksinkertainen ja tyylikäs.

mikä mekko pukea yrityksen joulujuhliin

Monissa tilaisuuksissa suosittu prinsessamekko ei välttämättä ole merkki ammattimaisesta suhtautumisesta työhön. Sen sijaan kynähame tai pidempi A-linjainen hame toimii hyvin. Myös polvipituisilla hihoilla varustettu trapetsimekko tai viime aikoina hyvin trendikäs paitamekko, jossa on vyötärönauha vyötärön puolivälissä, on hitti!

Mitä kenkiä käyttää jouluaattona töissä?

Jalkineet ovat asun elementti, joka määrittää sen kokonaissävyn. Sama mekko yhdistettynä lenkkareihin tai hienostuneisiin korkokenkiin on aivan eri juttu. Kengät, joissa on arkipäivää korkeampi korko, antavat toimiston jouluaaton asullesi juhlallista säihkettä.

mitä pukeutua töihin jouluaattona

Toisaaltayrityksen jouluaattona juhlapaikalla käytettävien kenkien tulisi ylläpitää kokouksen virallista sävyä, mutta olla myös illanvieton standardien mukaiset. Tämä tarkoittaa, että väri ja koristeet eivät saa olla liian hienoja tai rohkeita, kun taas kenkien korkeus ja materiaali voivat kulkea käsi kädessä juhlatunnelman kanssa. Muista myös pitää varpaat suojassa!

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti