Miten pukeutua työhaastatteluun?

Miten pukeutua työhaastatteluun?

Työhaastattelu on luultavasti koko urasi tärkein hetki. Loppujen lopuksi tuleva työpaikkasi riippuu siitä. Työhaastatteluun menevän on tietysti hyvä muistaa muutama perussääntö. Oikea haastattelutyyli, käyttäytyminen ja eleet. Tämä kaikki on erittäin tärkeää. Tärkeää on kuitenkin ennen kaikkea pukukoodi. Mitä työhaastatteluun pitäisi siis pukea?

Miten minun pitäisi pukeutua työhaastatteluun?

Tämän kysymyksen kysyy itseltään luultavasti jokainen työhaastatteluun menevä henkilö. Erityisen stressaavaa on ensimmäinen haastattelu. Kannattaa kuitenkin yrittää hallita hermot ja rentoutua, ja kaiken pitäisi sujua suunnitelmien mukaan.

mitä pukeutua työhaastatteluun?

Asianmukaisen käyttäytymisen lisäksi on äärimmäisen tärkeää pukeutua ensinnäkin asianmukaisesti. Miten työhaastatteluun pitäisi pukeutua? No, varmasti vaatimattomasti ja tyylikkäästi. Työpaikan tyyppi ei vaikuta tähän. Olipa kyseessä sitten paikka maineikkaassa yrityksessä tai työ myyjänä. Haastatteluun kannattaa tulla siististi ja tyylikkäästi pukeutuneena.

Pukeutuminen työhaastatteluun

Naiset valitsevat yleensä työhaastatteluun mekon tai hameen. Tässä yhteydessä on kuitenkin syytä mainita, millainen tämän puvun tulisi olla. Ennen kaikkea kannattaa välttää vaatteita, jotka:

  • ovat liian värikkäitä,
  • joissa on liikaa koristeita, esimerkiksi paljetteja,
  • ovat liian lyhyitä ja liian rohkeita,
  • istuvat huonosti vartaloon.
miten pukeutua työhaastatteluun?

Naisen tulee näyttää ja tuntea itsensä itsevarmaksi työhaastattelussa. On suositeltavaa käyttää polvipituisia lyijykynämekkoja tai hameita. Se ei paljasta liikaa, mutta luo silti mielenkiintoisen ilmeen.

Mitä pukeutua työhaastatteluun kesällä?

Klassinen valkoinen paita on loistava monikäyttöinen asu. Se sopii täydellisesti tyylikkään kynähameen kanssa. Pukeutumiskysymys nousee esiin erityisesti kesällä. Naiset miettivät hyvin usein, onko sopivaa ilmestyä tulevaan työpaikkaansa lyhythihaisessa paidassa.

Tämä ei tietenkään ole kiellettyä, mutta jotkut työnantajat ottavat siitä vaarin. Joskus on turvallisempaa pukeutua tavalliseen valkoiseen paitaan ja housuihin tai hameeseen. Voit myös valita lyhythihaisen puseron, jonka päälle on hyvä kerrostaa takki.

miten pukeutua työhaastatteluun kesällä?

Mitkä kengät työhaastatteluun?

Kengät ovat olennainen osa oikeaa asua työhaastatteluun. Niiden tulisi sulautua täydellisesti koko asuun. Paras vaihtoehto kaikissa tilanteissa ovat tietenkin klassiset mustat korkeakorkoiset kengät. Korkokengät tai korkokengät ovat täydellinen lisä mihin tahansa asuun. Ennen kaikkea tällaiset kengät antavat naisille itseluottamusta. Jopa vaatimaton asu yhdistettynä korkeakorkoisiin kenkiin voi saada aikaan suuren vaikutuksen. Älä vain liioittele koron korkeuden kanssa.

millaiset kengät työhaastatteluun kesällä?

Mitkä kengät työhaastatteluun talvella?

Kesällä korkeakorkoiset kengät ovat jopa suositeltavat. Monet naiset päättävät kuitenkin olla käyttämättä korkokenkiä talvella. Tämä johtuu alhaisista lämpötiloista ja liukkaista pinnoista. Mitkä kengät siis kannattaa valita talvella työhaastatteluun?

Pitkät saappaat hennolla tolpalla ovat sekä lämpimät että tyylikkäät. Korkokengät, joissa on lohko tai lievä nousu, ovat myös ihanteelliset. Niissä liikkuminen ei ole suuri ongelma, ja koko asu sulautuu täydellisesti yhteen jalkineiden kanssa.

millaiset kengät talvella työhaastatteluun?

Työhaastattelun pukukoodi talvella

Ohut valkoinen paita talvella ei välttämättä ole hyvä idea. Moitteettoman näköinen on yksi asia, mutta myös omasta terveydestä huolehtiminen on tärkeää. Mitä siis pukea työhaastatteluun talvella? Kauluspaita on hyvä vaihtoehto joka tilanteeseen.

Tämä vaatekappale yhdistettynä klassiseen kynähameeseen luo täydellisen pukukoodin työhaastatteluun. Voit myös pukea kauluksellisen puseron tavallisen valkoisen paidan päälle. Kannattaa pitää huolta siitä, että koko look pysyy siistinä, mutta myös siitä, ettet palele.

miten pukeutua työhaastatteluun talvella?

Ensivaikutelma työhaastattelussa on äärimmäisen tärkeä, joten varmista, että olet pukeutunut asianmukaisesti. Vaatimaton asu ja oikea käytös voivat tehdä paljon.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti