Miten pukeutua lukion valmistumista varten? Elegantti kampaus tytöille

Miten pukeutua lukion valmistumista varten? Elegantti kampaus tytöille

“Aika käy vähiin ja ylioppilaskirjoitukset lähestyvät”, muistuttavat tunnetun laulun sanat. Se on totta, sinun on valmistauduttava ylioppilaskirjoituksiin hyvissä ajoin, ja siihen kuuluu… vaatekaapin suunnittelu. Tieto on tietysti tärkeää, mutta on myös tärkeää näyttää hyvältä. Miten näytät hyvältä tätä tärkeää koetta varten?

Pukeutuminen ylioppilaskirjoituksiin – mitä kannattaa pitää mielessä?

Jos koulu ei vaadi tiettyä koulupukua, ylioppilasasu voi olla monentyylinen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että voit valita täysin vapaasti. On tärkeää muistaa perussäännöt, jotta korostat tilanteen vakavuutta ja osoitat kunnioitusta lautakunnalle, opettajille ja muille valmistuville. Miten sinun pitäisi pukeutua ylioppilaskirjoituksiin, jotta täytät pukukoodin vaatimukset ja tunnet olosi silti mukavaksi?

  • Pukeutumisen tulisi olla tyylikästä ja muodollista, mutta myös muodikasta ja käytännöllistä.
  • Asun on oltava puhdas, siisti ja silitetty.
  • On hyvä valita turvalliset värit; valkoinen, musta tai laivastonsininen.
  • Hame tai mekko ylioppilaskirjoituksiin ei saa olla liian lyhyt tai liian pitkä.
  • Vaatekappaleiden tulee toimia yhteen, olla mukavia ja sopivan kokoisia.

Täydellisesti valittu ja etukäteen suunniteltu asu vie ylimääräisen huolen pois ja pitää pääsi kiinni opiskelusta. Se vie myös stressin siitä, miten pukeutua uusintakokeisiin.

miten pukeutua ylioppilastutkintoa varten

Miten pukeudun ylioppilaskirjoituksiin?

Kysymys siitä, miltä näyttää ylioppilaskokeessa, on monelle nuorelle todellinen pulma. Tiedetään, että on oltava virallinen, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Pitääkö pukeutua viralliseen asuun – valkoiseen paitaan ja mustaan hameeseen? Miten ylioppilaskirjoituksiin pitää pukeutua? Juuri tällaisten kysymysten vuoksi sinun kannattaa suunnitella asusi etukäteen.

Valkoinen pusero ja musta hame ovat tietenkin ylioppilaspukeutumisen klassikko. Nykyään vaatevalikoima on niin laaja, että valko-musta setti voi olla varsin houkutteleva idea. Ylioppilasasu voi koostua myös vaaleasta yläosasta ja tummista housuista, hameesta ja takista, mekosta ja bleiseristä ja monista muista yhdistelmistä.

Äitiys tentti mekko

Tyylikäs mekko on asu, joka on sallittu ylioppilaskirjoituksissa, lisäksi – siitä on tulossa yhä suositumpi valinta ylioppilaille. Ei ihme, mekko on naisellinen, tunnelmaa kohottava ja itseluottamusta lisäävä. Musta valmistujaismekko voi olla klassinen, suora leikkaus sekä trendikäs versio, jossa on henkselit. Jälkimmäisessä tapauksessa se sopii hyvin yhteen valkoisen paidan kanssa, jossa on suuri kaulus. Alaosa voi olla hieman levenevä tai siinä voi olla jopa hento röyhelö. Ylioppilaskirjoituksiin tarkoitetun mekon ja hameen pituus on enintään 5 cm polvien yläpuolella. Mekko on myös vastaus kysymykseen, miten pukeutua ylioppilaskokeeseen.

miten pukeutua ylioppilaskirjoituksiin

Naisten puku ylioppilastutkintoa varten

Ihanteellinen asu ylioppilaskokeeseen on puku, jonka väri on musta, laivastonsininen tai grafiitti. Sitä voi muokata vapaasti eri vaatekappaleiden mukaan. Puvun paidassa voi olla solmio ja rusetti kaulan alla, mutta takin alla voi käyttää myös valkoista t-paitaa. Naisten puvussa lukion päättäjäisiin on kyse tyylistä, tyylikkyydestä ja eleganssista. Se näyttää upealta housujen tai kynähameen kanssa.

miten pukeutua lukion valmistumista varten

Stailaus ylioppilaskirjoituksiin hameen kanssa

Hame ylioppilaskirjoituksiin on aina turvallinen vaihtoehto. Hameen on tietysti oltava tyylikäs ja muodollinen, mutta siihen voi ujuttaa hieman “makua”. Viisto leikkaus, röyhelöt tai putkitus antavat muodollisen mutta muodikkaan päättäjäislookin. Hameen tulisi olla mieluiten tumman värinen, mutta myös harmaan sävyt ovat hyväksyttäviä. Valitse yksivärinen materiaali, mutta myös hienovarainen painatus on sallittua. Yhdistä hame paitapuseron kanssa, joka on yläosastaan solmittu ja koristeltu vyöllä.

miten pukeutua ylioppilastutkintoa varten

Mitä pukea suulliseen kokeeseen?

“Mitä minä en sano, niin minä katson” – tämä hauska sanonta voi saada aivan uuden merkityksen suullisen kokeen aikana. Miten suulliseen kokeeseen pitäisi pukeutua? Samoin kuin kirjalliseen kokeeseen, vain… paremmin. Koko vaatekaapin on tässä tapauksessa oltava “enemmän”. Siistimpi, hillitympi, enemmän huomiota yksityiskohtiin. Suullisen ylioppilaskokeen aikana suora kontakti lautakuntaan on väistämätön. Sen jäsenillä on mahdollisuus tarkastella vaatteitasi, joten niiden on oltava moitteettomia.

Suullista ylioppilastutkintoa varten vaatteet eivät saa olla rypyssä tai tahraisia. Huomioikaa, että mustassa vaatteessa näkyy siitepöly ja hilse. Voit siis valita hieman vaaleampia sävyjä ja epäsäännöllisen kuvioisia puseroita tai takkeja. Se, miten pukeudut ylioppilaskirjoituksiin, tulisi olla hyvin harkittua. Ylioppilaskirjoitusten aikana kannattaa tyhjentää mieli turhista asioista ja keskittyä kokeeseen. Ylimääräinen huoli siitä, että näytät korrektilta, on täysin turhaa.

miten pukeutua suulliseen ylioppilaskirjoitukseen

Mitkä kengät minun pitäisi valita ylioppilaskirjoituksiin?

Tytön ylioppilasasuun kuuluvat myös asusteet, kuten kengät ja käsilaukku. Oikeiden kenkien on oltava ennen kaikkea mukavat ja käytännölliset. Saattaa houkutella valitsemaan korkeamman koron, mutta se ei saa olla liian korkea. Se kannattaa myös korvata pienellä korokkeella, esimerkiksi nahkaisilla tai lakatuilla pumpuilla.

Naisten ylioppilaskirjoituskenkien on sovittava yleiseen tyyliin, oltava siistit ja tyylikkäät. Erittäin muodikkaita ovat kengät, joissa on solki tai rusetti. Myös mokkasiinit, jotka sopivat pukuun, ovat tervetulleita. Toukokuussa pidettäviin ylioppilaskirjoituksiin voi käyttää myös ballerinakenkiä tai jopa tyylikkäitä tennareita. Kokonaismuotoilu ratkaisee, mitkä kengät sopivat parhaiten ylioppilaskirjoituksiin.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti