Miten pukeutua jahdille? Mitä ottaa mukaan?

Miten pukeutua jahdille? Mitä ottaa mukaan?

Suunnitteletko purjehduslomaa ja mietit, miten pukeutua, jotta olisit mukava ja tyylikäs merimies? Jahdilla viettäminen on unohtumaton seikkailu, mutta myös haaste vaatekaapillesi. Tähän artikkeliin olemme koonneet oppaan, joka auttaa sinua valitsemaan oikeat vaatteet ja asusteet, jotta voit nauttia risteilystäsi säästä ja tilaisuudesta riippumatta. Saat selville, mitkä kankaat sopivat parhaiten purjehdukseen, mitä kenkiä aluksella kannattaa käyttää ja mitä asusteita kannattaa ottaa mukaan. Nauti lukemisesta ja hyvää risteilyä!

Pukeutuminen jahdille – tärkeimmät säännöt

Purjehtiessa on tärkeää, että vaatetus on mukavaa ja toimivaa. Valitse hengittäviä materiaaleja, jotka ovat pehmeitä, mukavia ja nopeasti kuivuvia. Polyesteri-, nailon- tai puuvillakankaat ovat hyviä valintoja.

Jahdilla voi esiintyä vaihtelevia sääolosuhteita, joten kannattaa panostaa tuulen- ja vedenpitäviin vaatteisiin. Mukaan kannattaa ottaa sadetakki ja purjehdushousut.

mitä kenkiä käyttää jahdilla

Inspiraatiota purjehduspukeutumiseen

On tärkeää valita oikeat vaatteet, jotka ovat mukavia, toimivia ja sopivat tilaisuuteen. Kannattaa panostaa purjehdusmekkoon, joka on kevyt ja ilmava mutta silti tyylikäs – täydellinen yhteisille illallisille tai satamaravintoloihin menemiseen. Jahtitakki on myös välttämätön mukavuuden ja arvaamattomalta säältä suojaamisen kannalta, jotta se suojaa tuulelta ja sateelta purjehduksen aikana.

Urheilulliset purjehdusvaatteet

Valitse päivällä urheilullisia ja mukavia asuja, joiden avulla voit liikkua vapaasti aluksella. Shortsit, T-paidat, legginsit ja verkkarit ovat ihanteellisia. Muista, että asu on hengittävä ja antaa sinun liikkua vapaasti.

mitä pukeutua jahtimatkalla

Pukeutuminen illallista varten jahdilla

Iltaisin on hyvä valita hieman tyylikkäämpi asu, varsinkin jos suunnittelet illanistujaisia tai vierailuja satamaravintoloihin. Tällöin kevyet mekot, hameet tai tyylikkäät housut ovat hyvä vaihtoehto.

elegantti jahtimekko

Mitä kenkiä käyttää jahdilla?

Purjehduskengät – Erikoiskengät, joissa on liukumaton pohja ja jotka eivät naarmuta kannen pintaa, ovat pakolliset jahdilla. Kannattaa panostaa purjehduskenkiin, kuten mokkasiiniin tai purjehdustenniskenkiin.

Purjehdustenniskengät – Purjehdustenniskengät ovat kevyemmät ja hengittävämmät kuin mokkasiinit. Kun valitset merimieskenkiä, kiinnitä huomiota niiden materiaaliin, nopeasti kuivuviin ja liukastumista estäviin ominaisuuksiin.

Kuivat kengät – Jos aiot laskeutua maalle, on hyvä ottaa mukaan mukavat kuivat kengät, kuten sandaalit tai lenkkarit. Varmista, että ne ovat mukavat ja sopivat rannalla kävelyyn tai kaupunkiin tutustumiseen.

Mitä ottaa mukaan jahdille?

Kun lähdet jahtimatkalle, on hyvä ottaa mukaan käytännöllisiä asusteita:

  • UV-suodatetut aurinkolasit ovat jokaisen purjehtijan olennainen varuste. Ne suojaavat silmiäsi auringon haitallisilta säteiltä ja häikäisyltä vedessä.
  • Leveälimainen hattu suojaa kasvoja ja kaulaa auringolta ja voi myös auttaa ylläpitämään kehon lämpötilaa.
  • Ihon suojaaminen auringolta on tärkeää. Korkean UV-säteilymäärän omaava aurinkosuojavoide on toinen olennainen varuste. Muista käyttää sitä säännöllisesti.
  • Vedenpitävä reppu on hyvä vaihtoehto, jos aiot mennä maihin. Siinä voit säilyttää henkilökohtaisia tavaroita, ruokaa tai juomia turvallisesti.
  • Mikrokuitupyyhe on kevyt ja nopeasti kuivuva pyyhe, joka on ihanteellinen jahdilla. Se vie vähän tilaa ja imee hyvin vettä.
  • Uimapuku on hyvä ottaa mukaan, sillä purjehduksen aikana voi olla tilaisuuksia uida meressä tai ottaa aurinkoa kannella. Valitse uimapuku, joka on mukava ja sopii vartalosi muodoille.
mitä ottaa mukaan jahtimatkalle

Pukeutuminen purjehdusta varten – yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että purjehdusvaatteiden on ennen kaikkea oltava mukavia, toimivia ja sääolosuhteisiin sopivia. Pidä mielessäsi oikeat vaatteet, purjehduskengät ja käytännölliset lisävarusteet, jotka helpottavat seikkailua vesillä.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti