Miten pukeutua insinöörityön puolustukseen?

Miten pukeutua insinöörityön puolustukseen?

Muodikas, mukava vai tyylikäs? Elämä koostuu valinnoista, myös vaatekaappivalinnoista. Oikeiden vaatteiden, kenkien ja asusteiden valinta riippuu usein tilaisuudesta, mutta ulkonäön pitäisi myös sopia persoonallisuuteen. Onko mahdollista sovittaa yhteen kaikki nämä kriteerit? Miten pukeudut tilanteeseen sopivasti ja miten näytät parhaalta puolustaessasi insinöörin tutkielmaa?

Mitä värejä kannattaa valita stailaukseen?

“Niin kuin sinut nähdään, niin sinut kirjoitetaan”. “Ensivaikutelma on tärkeä”. “Pukeutuminen on kunnioittamista”. Näissä sanonnoissa on paljon totuutta. Pukeutumiskoodi ei ehkä ole laillisesti kirjoitettu velvoite, mutta useimmat ihmiset noudattavat sitä kuitenkin. Tämä johtuu pääasiassa intuitiosta, joka käskee meitä mukauttamaan pukeutumisemme tiettyihin olosuhteisiin. Yksi näistä on tentti, jota varten on pukeuduttava tyylikkäästi, riippumatta sen arvosta. Insinöörin tutkielman puolustuksen asun kanssa ei ole toisin.

Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää väreihin. Värien kieli otetaan erityisesti huomioon muun muassa kokeissa tai työhaastatteluissa. Kuolemattomia värejä ovat laivastonsininen, musta ja valkoinen, joiden ei suinkaan tarvitse olla tylsiä. Niitä voi yhdistellä vapaasti erilaisina yhdistelminä, ja voit valita myös harmaan tai beigen sävyjä.

mitä pukeutua insinöörityön puolustukseen

Mitä sinun pitäisi pukea insinöörityön puolustukseen?

Pukeutuminenasianmukaisesti insinöörityön puolustukseen on ennen kaikkea kunnioituksen osoittamista tarkastajille ja kaikille puolustuksen mahdollistaneille henkilöille. Tämä ei suinkaan tarkoita suurten uhrausten tekemistä ja tuskastumista muodolliseen univormuun. Nykyaikainen pukeutumiskoodi, joka noudattaa muotivirtauksia, antaa enemmän vapautta tällä alalla.

Yleisesti hyväksytty ja suosittu asu on puku, sekä miesten että naisten, sekä midi- ja maksihameet, mustat, beiget tai harmaan sävyt, sekä sopiva “yläosa”. Miten valitset täydellisen, tyylikkään hameen? Kaikki riippuu olosuhteista, odotuksista ja asusteista. Tiukka lyijykynähame sopii hyvin yhteen leveämmän yläosan kanssa, mikä viittaa 1980-luvun tyyliin. Midi- tai maksihame sopii myös hyvin levenevien tai tiukkojen, rakenteeltaan tai väriltään samankaltaisten yläosien kanssa.

Tyylikkäiden hameiden muotoilu

Hame on yksi niistä vaatekaapin osista, jotka ovat hyvin monipuolisia. Pituudesta, väristä ja materiaalista riippuen se voidaan yhdistää onnistuneesti moniin eri tyyleihin. Hameet ovat jo vuosia olleet tervetulleita kaikenlaisissa kokeissa, mutta myös kouluakatemioissa, kilpailuissa ja muissa vastaavissa tilaisuuksissa. Ne ovat täydellinen vastaus kysymykseen, miten pukeutua insinöörityön puolustukseen.

muotoilu insinöörin opinnäytetyön puolustusta varten

Nykymuoti sallii rohkeat yhdistelmät hameista ja rennommasta “yläosasta”. Tämä voi olla pikeepusero, paitapusero tai fiksu, hillitty T-paita, joka näyttää hyvältä bleiserin kanssa. Myös hihaton paita ja liivit ovat palanneet muotiin, ja hyvin valittuina ne korostavat tyylikkyyttä ja tilanteen vakavuutta. Hameen tulisi olla tummempi kuin puseron, ja kokonaisuutta täydentää täydellisesti samankaltaisesta materiaalista valmistettu takki.

Pukeutuminen insinöörin tutkielman puolustukseen

Mitä pukea insinöörin tutkielman puolustukseen, hame, housut vai kenties mekko? Aikaisemmin mekko yhdistettiin melko kevytmieliseen ja melko juhlavaan vaatekappaleeseen. Onneksi nuo ajat ovat ohi, ja nykyään mekko voi olla monipuolinen. Markkinoilla on niin laaja valikoima, että voit helposti valita mekon tiettyyn tyyliin ja tilaisuuteen sopivaksi. Mekko tenttiin? Miksei! Tyylikkäät mekot insinöörien puolustustilaisuuteen ovat usein hitti. Tyylikkään näköinen voi, ja sen pitääkin, kulkea käsi kädessä hyvän olon ja itsevarmuuden kanssa, ja kaikki nämä seikat saadaan usein aikaan oikean mekon valinnalla.

mekko insinöörityön puolustukseen

Itseluottamus ja itsevarmuus ovat arvoja, jotka ovat tentissä yhtä tärkeitä kuin hankitut tiedot. Tässäkin suhteessa sinun tulisi kuitenkin osoittaa kunnioitusta lautakuntaa kohtaan ja pidättäytyä pukeutumasta miniin tai liian syvään kaula-aukkoon. Neulottu, polvipituinen mekko, jossa on hyvin istuva “yläosa”, on ihanteellinen. Neulemekot, joissa on jakkuja ja röyhelöitä, ovat tulleet jälleen muotiin, ja niitä pidetään myös hyvinä virallisissa kokouksissa, esimerkiksi insinöörin tutkielman puolustuksen pukuna. Mekon väri voi olla laivastonsininen, harmaa tai jopa “maitokahvi”. Tyylikäs takki sävyttää puvun vaaleaa väriä ja lisää kohtalaista vakavuutta.

Naisten puku puolustusta varten

Puvulla on se ominaisuus, että se on monipuolinen ja ajaton. Pukua ei ole enää moneen vuoteen liitetty yksinomaan miehille, vaan naiset vain korostavat sen ominaisuuksia. Puku koostuu kolmesta osasta, ja nykyisten muotivirtausten ansiosta niitä voi yhdistellä haluamallaan tavalla. Insinöörin opinnäytetyön puolustukseen käytettävä puku on yksi yleisimmistä valinnoista. Värimaailma on todella monipuolinen, ja sen voi varmuudella yhdistää erilaisiin asusteisiin.

insinöörin opinnäytetyön puolustuksen varusteet

Naisten puvut ovat todellinen valinnanvara, sillä voit valita niin yksivärisen kuin kuviokuvioilla koristellun puvun. Pidä kuitenkin mielessä tilanteen vakavuus ja valitse hillitymmät värit. Laivastonsininen ja violetti ovat palanneet suosioon tässä suhteessa, mikä voi olla hieman ristiriitaista, mutta mahdollisimman hyväksyttävää puolustautuessa. Suosikkiasujen rankingissa ne ovat lähes yhtä korkealla kuin insinöörin tutkielman puolustuksen puku.

Insinöörin tutkielman puolustukseen sopivat asusteet

Mitkä asun lisävarusteet, mitkä kengät puolustukseen? Miten pukeutua insinöörityön puolustukseen? Nämä kysymykset ovat aina päällimmäisenä mielessä. Puolustus on opinnäytetyön huipennus, johon on yleensä panostettu paljon vaivaa, energiaa ja sydäntä. Se on hetki, joka päättää yhden elämänvaiheen, ja lippu seuraavaan tärkeään vaiheeseen. Ei ole yllättävää, että kysymys siitä , mitä pukea päälleen insinöörin tutkielman puolustukseen, nousee tärkeäksi dilemmaksi. Onneksi nykymuoti on armollinen, joten sen eri elementtejä voi yhdistellä eri tyyleillä. Kohtuuden rajoissa tietenkin.

mitä pukeutua insinöörityön puolustukseen

Yhtä tärkeitä ovat asusteet, kuten kengät. Työn puolustukseen tarkoitettujen kenkien tulisi täydentää kokonaisasua, mutta niiden ei tarvitse sopia väriltään täydellisesti yhteen. Ne voivat olla eri sävyiset kuin muu vaatekaappisi väri, ja ne voivat myös muodostaa kontrastin siihen. Korkokengät ovat tervetulleita, mutta eivät korkokenkiä. Sen lisäksi, että korkokengät eivät sovi tilaisuuteen, ne ovat myös epämukavat ja epäkäytännölliset. Parhaita ovat kengät, joissa on pieni korko, piikkikorko tai korokekorko. Työpaikkapuolustuksen kengissä on kyse mukavuudesta ja hyvästä olosta.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti