Miten pukeutua 13 asteeseen? Käytännön vinkkejä

Miten pukeutua 13 asteeseen? Käytännön vinkkejä

13 astetta on yksi niistä lämpötiloista, jotka voivat olla petollisia ja hämmentäviä. Se ei ole kylmä eikä kuuma, mikä voi tehdä oikean vaatetuksen valinnasta haastavaa. Tässä lämpötilassa haluamme olla mukavasti, mutta samalla näyttää muodikkaalta ja tyylikkäältä. Oikeiden vaatteiden valinta on avainasemassa, jotta voit tuntea olosi mukavaksi tässä lämpötilassa ja näyttää silti muodikkaalta.

Onko 13 astetta kylmä?

13 astetta on lämpötila, jonka monet ihmiset saattavat kokea koleaksi, mutta joka ei välttämättä ole kylmä. Kaikki riippuu yksilöllisistä tuntemuksista ja siitä, mihin olemme tottuneet. Lauhkeassa ilmastossa asuva voi kokea 13 asteen lämpötilan miellyttävän viileänä, varsinkin kuumien kesäpäivien jälkeen. Lämpimässä ilmastossa asuvasta henkilöstä tällainen lämpötila voi kuitenkin tuntua melko viileältä.

On tärkeää muistaa, että lämpötilakäsityksemme on subjektiivinen ja voi vaihdella useiden tekijöiden, kuten kosteuden, tuulen tai fyysisen aktiivisuuden mukaan. Joka tapauksessa kannattaa varautua ja pukeutua olosuhteisiin sopivalla tavalla, jotta olo olisi mukava.

onko 13 astetta kylmä

Mitä kannattaa ottaa huomioon vaatteita valittaessa?

13 astetta on lämpötila, joka voi olla petollinen. Saatat ajatella, että se on liian viileä kevyille vaatteille, mutta samalla liian lämmin paksulle villapaidalle. Se on siirtymälämpötila, joka esiintyy usein esimerkiksi keväällä ja syksyllä, kun sää on vaihteleva. Tällaisina päivinä voimme kokea sekä auringonpaistetta että viileämpiä hetkiä, minkä vuoksi oikean asun valitseminen voi olla vaikeaa.

13 asteen sään ominaisuudet

Tässä lämpötilassa tunnemme lievää vilunväristystä erityisesti aamulla ja illalla. Päivällä voi olla hieman lämpimämpää, mutta se on silti lämpötila, joka vaatii vaatetuksen miettimistä. Tuuli voi vaikuttaa edelleen viileyden tunteeseemme, joten sääennusteeseen kannattaa kiinnittää huomiota. Vaikka aurinko saattaa paistaa, varjossa voi olla paljon viileämpää, mikä kannattaa ottaa huomioon vaatteita valittaessa.

Vältettävät virheet

Vältä pukeutumista liian lämpimästi. Voit tuntea olosi epämukavaksi päivän aikana, hikoilla ja tuntea olosi epämukavaksi. Vältä myös liian kevyitä vaatteita, sillä ne voivat saada sinut palelemaan, varsinkin jos lämpötila laskee yllättäen tai tuuli puhaltaa. On aina hyvä ottaa mukaan ylimääräinen vaatekerros, kuten kevyt pusero tai takki.

13 astetta miten pukeutua

Mitä pukea päälle 13 asteen pakkasessa?

Kun lämpötila liikkuu 13 asteen tuntumassa , oikean vaatteen valinta voi olla haasteellista. Tällöin ei ole kylmä eikä lämmin, joten on tärkeää tietää tärkeimmät vaatekappaleet, jotka tarjoavat mukavuutta ja suojaa näissä olosuhteissa. Oikeiden vaatekappaleiden valitseminen voi auttaa meitä tuntemaan olomme mukavaksi, suunnittelimmepa sitten aktiivista päivää ulkona tai leppoisaa kävelyä kaupungilla. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään parhaan valinnan.

Pukeutuminen kerroksittain

Tämä on avain menestykseen! Aloita ohuella kerroksella, kuten puuvillaisella T-paidalla, ja lisää sitten kevyt pusero tai villatakki. Näin voit helposti poistaa yhden kerroksista, kun tunnet olosi liian lämpimäksi. Pukeutumalla kerroksittain voit mukautua joustavasti muuttuviin sääolosuhteisiin.

Materiaalit, jotka sopivat 13 asteen lämpötilaan

Puuvilla, pellava ja kangassekoitteet ovat ihanteellisia. Ne ovat hengittäviä, mutta suojaavat silti riittävästi kylmältä. Vältä liian paksuja materiaaleja, sillä ne voivat saada sinut tuntemaan olosi kuumaksi. Luonnonmateriaalit, kuten puuvilla ja pellava, ovat ihanteellisia, sillä ne antavat ihon hengittää ja suojaavat samalla riittävästi kylmältä.

Muotoiluehdotukset

Oikeiden vaatteiden valitseminen 13 asteen pakkasessa on yksi asia, mutta yhtenäisen ja tyylikkään ilmeen luominen on aivan toinen. Tilaisuudesta, mielialasta tai päivän suunnitelmista riippuen voimme kokeilla erilaisia yhdistelmiä tunteaksemme olomme itsevarmaksi ja muodikkaaksi. Alla on muutamia tyyliehdotuksia, jotka toimivat täydellisesti 13 asteen lämpötilassa. Olipa tyylisi mikä tahansa, löydät inspiraatiota, joka auttaa sinua luomaan täydellisen asun.

Rento

Farkut, puuvillainen t-paita, kevyt villatakki ja tennarit. Lisää huivi, jos tunnet olosi hieman koleaksi. Jos aiot viettää enemmän aikaa ulkona, harkitse kevyttä sadetakkia. Olkalaukku ja aurinkolasit viimeistelevät lookin.

Tyylikkäästi

Pitkähihainen mekko, sukkahousut ja saappaat. Voit lisätä ohuen takin tai trenssin, jos on viileämpää. Tyylikkäät asusteet, kuten korut tai käsilaukku, viimeistelevät lookin. Kannattaa myös miettiä tyylikkäitä korkokenkiä, jotka lisäävät siluettisi tyylikkyyttä.

Miten pukeutua pyöräilyyn 13 asteessa?

Pyöräily13 asteen pakkasessa edellyttää erityistä lähestymistapaa vaatetukseen, varsinkin jos suunnittelet pidempää ajoa. Ennen kaikkea kannattaa muistaa kerrostaminen. Aloita hengittävällä lämpöpaitapuserolla, joka siirtää hikeä pois ja auttaa pitämään sinut lämpimänä. Lisää sitten kevyt takki, joka suojaa sinua tuulelta ja tarjoaa silti riittävän tuuletuksen. Alavartalon osalta valitse ohuemman materiaalin verkkarit tai legginsit ja keskipaksut sukat.

Miten pukeutua pyöräilyyn 13 astetta

Älä unohda käsineitä – vaikka ne tuntuisivat aluksi tarpeettomilta, ne voivat olla korvaamattoman arvokkaita ratsastuksen aikana, sillä ne suojaavat käsiäsi kylmältä ja tuulelta. Kypärän alla on myös hyvä pitää kevyttä lippalakkia, joka suojaa päätä lämpöhäviöltä. Muista, että pyöräillessä kehomme tuottaa ylimääräistä lämpöä, joten on tärkeää, että vaatetus sopii lämpötilan lisäksi myös ponnistelun intensiteettiin.

Mikä takki 13 asteeseen?

13 asteen pakkasessa oikean takin valitseminen on avainasemassa, jotta pyöräily olisi mukavaa ja tyylikkään näköistä. Ihanteellinen takki tähän lämpötilaan on sellainen, joka suojaa viileämmältä ilmalta, mutta antaa ihon silti hengittää. Softshell-takki, joka on vedenpitävä mutta silti hengittävä, voi olla hyvä valinta. Jos pidät enemmän urbaanista tyylistä, kevyt trenssi tai siirtymätakki olisi sopiva. On tärkeää, että takki ei ole liian paksu, sillä voimme ylikuumentua liikunnan tai kävelyn aikana.

13 astetta mitä takki

Lisäksi kannattaa etsiä takkeja, joissa on säädettävyyttä, kuten irrotettava huppu tai säädettävät hihansuut, joiden avulla takki voidaan mukauttaa kulloisiinkin sääolosuhteisiin. Muista, että oikea takki ei ainoastaan suojaa sinua kylmältä, vaan se myös korostaa tyyliäsi ja lisää itsevarmuuttasi kylminä päivinä.

Juokseminen 13 asteen pakkasessa – mitä pukea päällesi?

Juokseminen 13 asteessa voi olla ihanteellista, mutta tärkeintä on pukeutua asianmukaisesti. Tässä lämpötilassa kehosi lämpenee nopeasti, joten on tärkeää, ettet ylikuumene, mutta suojaudut silti kylmältä. Aluksi on hyvä käyttää lämpöpaitaa, joka johtaa hikeä pois ja pitää olosi mukavana juoksun aikana. Jos tunnet, että sinua saattaa palella, lisää ohut pitkähihainen hikipaita tai kevyt takki, joka on hengittävä ja suojaa tuulelta.

juoksu 13 astetta

Alavartalolle sopivat legginsit tai lyhyet shortsit ja pitkät sukat. Yksilöllisistä mieltymyksistä ja tuntemuksista riippuen jotkut juoksijat voivat valita ohuemmat käsineet ja pääpanta suojaamaan korviaan kylmältä. Tärkeintä on kuunnella kehoaan ja mukauttaa vaatetus omien tarpeidensa mukaan, sillä keho tuottaa juostessa enemmän lämpöä, joten on parempi pukeutua hieman kevyemmin kuin liian lämpimästi.

Yhteenveto

Pukeutuminen 13 asteen pakkasessa voi olla haastavaa, mutta muista onnistumisen avain: kerrospukeutuminen. Valitse kevyitä kankaita ja ole valmis lisäämään tai poistamaan kerroksia sen mukaan, miltä sinusta tuntuu. Muista myös, että voit aina lisätä asusteita, kuten huiveja tai hattuja, tuomaan lämpöä ja tyyliä!

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Muoti