Miten pelastaa palaneet hiukset?

Miten pelastaa palaneet hiukset?

Yhä useammat naiset kamppailevat palaneiden hiusten ongelman kanssa. Yleisin syy tähän tilaan on riittämätön hoito tai hiusvärien ja valkaisuaineiden liiallinen käyttö. Joskus syyllisiä voivat kuitenkin olla myös suoristus- tai kihartimet. Mistä palaneet hiukset johtuvat? Voiko niitä pelastaa kotona? Jos kyllä, niin miten? Miten vaurioita voidaan minimoida? Tästä voit lukea lisää alta!

Miltä palaneet hiukset näyttävät?

Ennen kuin on edes mahdollista puhua säästötavoista, kannattaa kysyä itseltään , miltä palaneet hiukset näyttävät. Toisin kuin näyttää, ei ole vaikea havaita, milloin ensimmäiset muutokset näkyvät. Ensinnäkin on tärkeää tarkastella tarkkaan hiusten päitä, sillä ne alkavat halkeilla ja muuttua kalpeiksi.

miltä palaneet hiukset näyttävät

Kun kampaat tai yksinkertaisesti kosketat hiuksiasi, saatat kuulla tyypillisen, ei kovin miellyttävän äänen. Naiset vertaavat sitä usein heinän hankaamiseen. Myös ulkonäkö itsessään on epätyydyttävä, sillä palaneet hiukset menettävät entisen kiiltonsa, ovat kuivat ja niitä on vaikea muotoilla. Se myös haurastuu ja heikkenee päivä päivältä.

Mitkä ovat palaneiden hiusten syyt?

Palaneet hiukset johtuvat useimmiten kotona tehtävistä käsittelyistä laitteilla, kuten kihartimilla, hiustenkuivaajilla ja hiusraudoilla. Liian korkeilla ilman lämpötiloilla ei ole myönteistä vaikutusta hiusten rakenteeseen, ja näiden laitteiden liiallinen käyttö johtaa lopulta vain palamiseen. Valitettavasti auringon säteillä on sama vaikutus.

mitä poltettuihin hiuksiin

Toinen syy hiusten palamiseen voivat olla kemikaalit eli väriaineet ja valkaisuaineet. Varsinkin jos niitä ei käytetä ohjeiden mukaisesti tai yksinkertaisesti liian usein. Vaikka valmistajat pyrkivät julkaisemaan vähemmän haitallisia tuotteita, monet naiset ostavat edelleen huonolaatuisia, mutta halvempia tuotteita, jolloin hiukset vaurioituvat.

Miten palaneet hiukset voidaan pelastaa?

Voiko palaneita hiuksia ylipäätään pelastaa? Kyllä ja ei. On tärkeää muistaa, että kyseessä on pysyvä vaurio, eli sitä ei voi palauttaa. On kuitenkin mahdollista minimoida jo tapahtuneet vauriot. On väistämätöntä leikata latvat ja huolehtia hiuksista, jotka eivät ole palaneet. On hyvin mahdollista, että vakavien vaurioiden vuoksi sinun on käytävä ammattitaitoisella kampaajalla, sillä kotikonstit eivät välttämättä ole riittävän tehokkaita.

Miten pelastan palaneet hiukset kotikonsteilla?

Palaneiden hiusten pelastamiseen tarvitaan useita tärkeitä vaiheita. Ensimmäinen on vaihtaa hiustenhoitotuotteet, erityisesti shampoo. Vitamiinipitoinen shampoo tai lapsille suunniteltu shampoo on hyödyllinen hiusten uudistamisessa, sillä ne ovat herkempiä. Jos et ole tähän mennessä hoitanut hiuksiasi, nyt on täydellinen aika korjata tämä laiminlyönti.

miten palauttaa palaneet hiukset

Myös hoitoaineen säännöllinen käyttö auttaa uudistamaan palaneita hiuksia. Varsinkin jos valitset tuotteen, jossa on korkea vitamiinipitoisuus ja jota ei huuhdella pois (vaikutus näkyy nopeammin). Shampoon ja hoitoaineen lisäksi kannattaa hankkia risiiniöljyä. Levitä sitä yksinkertaisesti hiuksiin ennen pesua puoleksi tunniksi ja pese se sitten pois. Tämä hoito kannattaa tehdä kahdesti viikossa. Vaihtoehtona risiiniöljylle voi olla kookosöljy tai oliiviöljy. Jonkin näistä tuotteista levittäminen hiuksiin auttaa ravitsemaan ja kosteuttamaan niitä.

Miten elvyttää palaneet hiukset?

Kun elvytät palaneita hiuksia, älä unohda maaäidin etuja, nimittäin yrttejä. Nokkosen, pelto-orvokin tai takiaisen infuusio voi auttaa palaneiden hiusten uudelleenrakentamisessa. Tosin sitä voi juoda, mutta se jäähdytetään ja levitetään säikeisiin ja päänahkaan.

miten elvyttää palaneet hiukset

Jos mikään edellä mainituista korjaustoimenpiteistä ei tehoa, kannattaa hakeutua ammattilaisen vastaanotolle. Käynti kampaajalla selvittää , mihin toimiin on ryhdyttävä palaneiden hiusten pelastamiseksi. Valitettavasti hiusten leikkaaminen lyhyeksi on usein ainoa ratkaisu. Jos vauriot eivät kuitenkaan ole laajoja, voidaan käyttää kosteuttavia hoitoaineita ja muuta kampaamosta saatavaa kosmetiikkaa. Palaneiden hiusten palauttaminen on yleensä pitkä ja aikaa vievä prosessi.

Seuraa Naisten Neuvoja Google Newsissa! Pysy ajan tasalla! Seuraa

Tuula Nieminen

Katso lisää: Kauneus